EXCLUSIV / Lovitură de teatru în dosarul polițistului interlop de la BCCO / Liber la program!
De Narcis Voica.
Publicat pe 09.05.2021 la 23:50
Actualizat pe 10.05.2022 la 14:02
Judecătorii au aplicat, din nou, legea: l-au scos din arest pe polițistul interlop de la BCCO și urmează să îi rezolve și măsura controlului judiciar, pentru ca acesta să își poată vedea liniștit de treabă.
- Considerat unul dintre cei mai importanți membri ai grupării care a comis tentative de omor în stil mafiot, polițistul Robert Badea a fost eliberat
- Interlopul de la BCCO a deschis un proces în care a cerut și anularea controlului judiciar
- Banda lui Badea a încercat să-l ucidă de Bebino și ar fi încasat 17.000 de euro pentru crima la comandă
Pe 12 mai, Robert Badea (foto jos) este așteptat în fața judecătorilor de la Tribunalul București, care l-au scos deja din arest, pentru a rezolva și problema controlului judiciar. Cum în dosarul lui Badea acuzațiile nu sunt foarte grave, ci doar de crimă organizată și tentative de asasinate la comandă, cu siguranță magistrații vor aplica legea ca la carte și îi vor oferi fostului polițist șansa de a-și vedea liniștit de afaceri, prin țară și peste hotare.
Cei 16 mafioți care au lucrat nestingheriți sub nasul procurorilor și colegilor încă din anul 2012 și au fost trimiși, recent, în judecată, din „cauza” unui luptător MMA - Alin Marian Albișor - pe care n-au reușit să-l ucidă și a depus plângere împotriva lor. „La data de 13.04.2019, în timp ce o persoană vătămată, conducea un autoturism, pe o șosea de pe raza județului Vrancea, mai mulți inculpați, folosind un autoturism, au acroșat autoturismul cu care se deplasa persoana vătămată, proiectându-l în afara carosabilului, după care inculpații i-au aplicat victimei nouă lovituri de cuțit, precum și alte lovituri cu obiecte contondente, respectiv țevi metalice, cu intenția de a o ucide”, se precizează în rechizitoriul procurorilor DIICOT.
Aceiași infractori au încercat să îl ucidă, anul trecut, și pe Marius Alecu, zis Bebino. În acest dosar, Cezar Petcu, zis Joe (foto jos), a fost condamnat la 6 ani de pușcărie, din care va executa 4. „La data de 09 ianuarie 2020, în jurul orei 21.00, pe o stradă din municipiul București, pe fondul conflictului dintre membrii grupării cu o grupare rivală, precum și în contextul unui denunț formulat de către o persoană vătămată, fiind instigați de către liderul grupării, doi inculpați, au chemat partea vătămată la respectiva adresă și au exercitat asupra acestuia acte de violență fizică, inclusiv cu o sabie, provocându-i leziuni traumatice ce au pus în primejdie viața”, a explicat DIICOT. Conform lui Bebino, pentru uciderea sa s-ar fi plătit suma de 17.000 de euro.
„Din cercetări a reieșit faptul că un rol important în gruparea infracțională l-a avut inculpatul Badea Robert Cristian, polițist în cadrul BCCO, Serviciul Antidrog, persoană care a asigurat atât consilierea juridică a liderului grupării infracționale, cât și fluxul de informații, din interiorul instituțiilor de aplicare a legii, cu privire la activitățile de cercetare desfășurate de acestea, către liderul grupării și prin intermediul acestuia, către toate grupările infracționale. De asemenea, inculpatul Badea Robert Cristian i-a asigurat liderului grupării inclusiv accesul în mediul penitenciar, unde acesta a avut acces la datele privind eventuale denunțuri sau inițiative de a formula denunțuri provenite de la persoane încarcerate și care s-au aflat în relații cu acesta. Totodată, în vederea obținerii de profituri financiare și ,,albirii” provenienței ilicite a acestora ofițerul de poliție a întreprins, împreună cu liderul grupării, demersuri în nume personal în vederea deschiderii și administrării în fapt a 2 case de pariuri sportive, dar care funcționau în drept ca și puncte de lucru ale unei societăți comerciale coordonate de către liderul grupării”, a explicat DIICOT.
Aceiași procurori DIICOT au relatat, cu detașare, că mafioții au acționat încă din 2012: „Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, începând cu anul 2012, liderul grupării, cu ajutorul altor persoane, a obținut sume de bani din activități de proxenetism, ce s-au desfășurat pe teritoriul Elveției, Italiei, Franței, Germaniei, Marii Britanii și Spaniei. Sumele de bani obținute au fost transportate în România de către intermediari sau au fost transferate prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de numerar, pe numele unor persoane apropiate liderului grupării. Cu privire la comiterea infracțiunii de spălarea banilor s-a reținut faptul că sumele de bani obținute în urma comiterii de infracțiuni au fost „spălate” prin achiziționarea de proprietăți imobiliare în România și autoturisme de lux. De asemenea, sumele de bani obținute din activitățile infracționale au fost reintroduse în circuitul financiar prin acțiuni de creditare a unor societăți comerciale administrate în fapt de către liderul grupării”.
„În perioada în care a coordonat activitatea de proxenetism pe teritoriul Elveției, liderul grupării a intrat în conflict cu membrii unei alte grupări concurente, formată din cetățeni de origine albaneză. La data de 09.03.2012, acesta însoțit de alți 2 cetățeni români l-au atacat cu intenția de a-l ucide pe un cetățean albanez, pe fondul reglării unor conturi determinate de implicarea liderului grupării în activități de proxenetism. În acest scop cei 3 cetățeni români l-au urmărit cu un autoturism în trafic pe cetățeanul albanez și în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, au procedat la acroșarea autovehiculului condus de victimă, ulterior coborând din mașină și lovindu-l pe acesta cu diverse obiecte contondente și înțepătoare. De asemenea, s-a stabilit că, începând cu anul 2016, gruparea de crimă organizată și-a extins activitățile infracționale pe raza municipiului București, în sensul comiterii infracțiuni de cămătărie, desfășurată prin intermediul unei societăți comerciale neautorizate pentru a realiza acțiuni de creditare și în cadrul căreia își desfășurau activitatea mai mulți inculpați. Probele administrate în cauză au relevat că activitățile de cămătărie s-au desfășurat și personal de către liderul grupării, dar și cu sprijinul celorlalți membri”, susține DIICOT.
Citește și: Nevasta fugarului Tolea, căutată de autorități / Alina Ciumac este chemată în fața judecătorilor