EXCLUSIV / Poliţistul care a ameninţat cu moartea o jurnalistă celebră a mai făcut două victime! Şi-au făcut singure dreptate!

+4 click pentru
galerie

Ofiţerul de poliţie acuzat că a ameninţat cu moartea o jurnalistă care investiga ilegalităţile din Ministerul Afacerilor Interne are experienţă la capitolul procese, el fiind judecat pentru că a ţepuit până şi o instituţie a statului.

Suspectul nr. 1 în cazul mesajului de ameninţare primit de jurnalista Emilia Şercan a fost acuzat, anul trecut, că a ţepuit Primăria Slatina şi o societate comercială din Bucureşti. În cazul Primăriei Slatina, datoriile "omului legii" erau de peste 11.000 de lei, iar instanţa a admis executarea silită după câteva înfăţişări, dispunând blocarea conturilor debitorului. Aceeaşi sentinţă au dat şi magistraţii care au judecat dosarul în care ofiţerul cu apucături de interlop era acuzat că a ţepuit o instituţie bancară.

Ieri, la scurt timp după ce poliţiştii au descins la Slatina, pentru a-l sălta pe ofiţerul cu veleităţi de mafiot, jurnalista Emilia Şercan a postat pe pagina sa web: "A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moartea un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție".

Ancheta poliţiei a început săptămâna trecută, după ce jurnalista a depus plângere, fiindcă a primit nişte mesaje de ameninţare. "Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. (...) Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel. (...) Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum. Am depus chiar luni noaptea plângere la Poliția Capitalei și sper că polițiștii își vor face treaba, iar cel sau cei care au recurs la amenințări vor fi prinși cât mai repede. Ministrul de Interne și șeful IGPR au fost informați despre amenințările pe care le-am primit. De nenumărate ori mi s-a spus în acești ani că am curaj, iar replica mea, spusă în glumă, a fost că nu știu dacă este curaj sau inconștiență. Un jurnalist nu trebuie să își pună vreodată problema în termeni de curaj sau frică, ci în termeni de adevăr și interes public, singurele lucruri pe care trebuie să le slujească. Iar atâta timp cât adevărul este de parte lui nu trebuie să îi fie frică de nimeni și de nimic. PS. Am cenzurat o parte din conținutul mesajului pentru a-i proteja pe cei dragi mie", a scris, la momentul respectiv, jurnalista ameninţată cu moartea de un ofiţer din Ministerul de Interne.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe Facebook. Avem și Instagram.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro