EXCLUSIV. România noastră are eroi! Lupta împotriva coronavirusului, prin ochii unui voluntar: „Pacienții trag de cadrele medicale”

EXCLUSIV. România noastră are eroi! Lupta împotriva coronavirusului, prin ochii unui voluntar: „Pacienții trag de cadrele medicale” © Foto simbol Pixabay

În România, devenită „zonă galbenă” de coronavirus, există eroi. Această perioadă are în prim plan tot corpul medical de la nivelul țării, dar și voluntarii din unitățile spitalicești, care au preferat să riște și să ajute alături de medici și asistente, din dragoste pentru bine. Tot ce cer ei e ca populația să respecte recomandările autorităților: #stămacasă. Spynews.ro a stat de vorbă cu unul dintre oamenii care nu #stauacasă în această perioadă, pentru ca noi, restul, să fim bine. 

„Am rămas profund marcat de condiții... Nu erau locuri disponibile, paturi goale, saloane... Oamenii erau practic pe hol, care stăteau pe scaune, care pe jos”, așa a început voluntarul să ne povestească ce a văzut el, la un spital bucureștean, în urmă cu aproximativ două săptămâni, când ajunsese acolo cu un alt scop. 

CITEȘTE ȘI: Spitalele se reorganizează, prin ordin avizat de ministrul de Interne. Ce schimbări se produc de marți, 24 martie

Nu a rămas însă, indiferent. Din acest motiv, îl numim astăzi „voluntarul”. El nu vrea publicitate sau să-l felicite oamenii, ci doar să contribuie fiecare, atât cât poate și cum poate, pentru ca România să treacă cu bine peste epidemia de coronavirus. 

„Am vorbit cu niște prieteni, oameni de afaceri, arabi, evrei și iordanieni, să strângem niște bani”, așa a început tânărul lupta împotriva noului coronavirus. Cu banii strânși, au cumpărat mai multe echipamente pentru medici. Și continuă să strângă! 

Și nu s-a oprit doar la a dona echipamente. A vrut să participe activ la această bătălie cu epidemia. Așa că, zilele acestea s-a întors în unitatea spitalicească. 

„Am rămas uimit. Mi-au dat lacrimile când am văzut că pacienții trag de cadrele medicale și de noi, voluntarii”, ne-a mai spus tânărul.

Noaptea de duminică spre luni și-a petrecut-o printre pacienți, încercând să dea o mână de ajutor peste tot, acolo unde era necesar. „Pleci efectiv cu sufletul îndurerat... Să vezi acei copii, bătrâni și medici care sunt infectați...”, a precizat voluntarul.

Pentru munca lui și a tuturor celor implicați în lupta împotriva noului coronavirus, să #stămacasă. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro