Spitalele se reorganizează, prin ordin avizat de ministrul de Interne. Ce schimbări se produc de marți, 24 martie

Spitalele se reorganizează, prin ordin avizat de ministrul de Interne. Ce schimbări se produc de marți, 24 martie © Foto simbol Pixabay

Grupul de Comunicare Strategică anunță că luni, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul Covid-19, la nivelul unităților sanitare publice și private.

Spitalele se reorganizează, după ce România a devenit „zonă galbenă”

Luni, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul Marcel Vela. Prin acesta, se instituie măsurile necesare limitării răspândirii infecției

De marți, 24 martie, „pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Același comunicat arată că, de asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital vor fi externați. 

Grupul de Comunicare Strategică mai specifică faptul că, la nivelul unităților spitalicelti, conducerile pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro