Familie dată jos din avion, după ce o fetiță a tușit. Oamenii au crezut că are coronavirus

Familie dată jos din avion, după ce o fetiță a tușit. Oamenii au crezut că are coronavirus © Profimedia

Panica generală din jurul coronavirusului îi îndeamnă pe oameni la gesturi cu adevărat extreme. O familie întreagă a fost dată jos din avion, chiar înainte de decolare, pentru că o fetiță a tușit și i-a făcut pe oameni să creadă că are temutul virus.

Incidentul s-a întâmplat pe aeroportul din Quebec, iar vizați de neplăcuta situație au fost Emmanuel Faug, un canadian, și soția lui, Celementine Ferraton, scrie The Sun.

Faug și Ferraton s-au îmbarcat într-un aviod din Quebec, care avea destinația Paris, pe 23 februarie. Cei doi se pregăteau să plece într-o călătorie alături de cei trei copii ai lor, însă habar n-aveau ce urma să se întâmple.

Familie dată jos din avion, de teama coronavirusului

La un moment dat, cu câteva minute înainte de îmbarcare, fetița cuplului, în vârstă de doi ani, a început să tușească. De la acest simplu gest la o adevărată isterie a mai fost un singur pas. Ceilalți pasageri ai aeronavei s-au speriat cumplit și au început să suspecteze că fetița ar putea fi infectată cu coronavirus.

Membrii echipajului au întrebat-o apoi pe mamă dacă are un document care ar putea să ateste că fetița poate zbura. Femeia a explicat că medicul a dat acordul pentru călătorie, fiind vorba doar de o simplă viroză respiratorie. Dar cum nu avea un act medical care să și dovedească asta, căpitanul avionului, nemulțumit de răspuns, a decis să o scoată pe fată din avion, cu tot cu familie.

„De ce nu au avut încredere în opiniile a doi medici care au văzut-o pe fiica mea și au apreciat că este într-o stare buna? De ce pun la îndoială capacitatea noastră, ca părinți, de a evalua starea de sănătate a copilului nostru?”, a spus, revoltată, mama copilei.

Contactați, reprezentanții companiei aeriene au explicat că doar au luat toate măsurile preventive pentru a evita o răspândire a virusului și că vor returna familiei banii plătiți pe bilete.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro