Fiul de judecător care și-a maltratat iubita, salvat de la pușcărie de... judecători! Iustin Covei, cel mai norocos inculpat
De Narcis Voica.
Publicat pe 18.01.2024 la 23:29
Actualizat pe 18.01.2024 la 23:29
Iustin Covei, fiul de judecător care a executat o condamnare în clubul tăticului, la piscină, alături de interlopi, a fentat din nou pușcăria. Foștii colegi ai tăticului au constatat că fapta de care era acuzat – pentru care unii fac ani grei de temniță – este lovită de prescripție.
- După ce a făcut pușcărie în club, printre palmieri, Iustin Covei a mai scăpat de un dosar
- Foștii colegi ai tatălui inculpatului au descoperit că faptele s-au prescris
- Covei era acuzat de încălcarea ordinului de protecție – faptă pentru care unii fac ani grei de pușcărie
Fiul de judecător Iustin Covei se poate considera cel mai norocos inculpat. Trimis în judecată pentru nerespectarea unui ordin de protecție, fiul de magistrat a fost salvat de la pușcărie, după ce foștii colegi ai tatălui său au descoperit că fapta s-a prescris. „În baza art. 396 alin. (1) și (6) Cod procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) Cod procedură penală, art. 154 alin. (1) lit. e) Cod penal și art. 5 Cod penal, cu referire la art. 155 alin. (1) Cod penal interpretat prin Deciziile Curții Constituționale nr. 297/2018 și nr. 358/2022, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Covei Iustin, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de încălcarea măsurii prevăzute la art. 23 alin. (1) lit. d) şi dispuse prin ordinul de protecţie, prevăzută de art. 32 alin. 1 din Legea 217/2003, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii”, este hotărârea pe care procurorii nu au atacat-o.
În același dosar în care au decis că fapta s-a prescris, aceiași judecători hotărâseră, la termenul precedent, că toate probele erau administrate legal și că sesizarea instanței era perfect legală. Deci, cu doar câteva săptămâni înainte, fapta nu era prescrisă, motiv pentru care chiar ei au decis să înceapă procesul. „Constată legalitatea sesizării instanţei sub aspectul competenţei materiale şi teritoriale a Judecătoriei Craiova. Constată legalitatea sesizării instanţei, sub aspectul regularităţii rechizitoriului emis la data de 31.03.2023, în dosarul nr. 5732/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Constată legalitatea administrării probelor în cursul urmăririi penale. Constată legalitatea efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul: Covei Iustin, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a măsurilor prevăzute de art. 38 alin. (1) lit. e) și dispuse prin ordinul de protecție, prevăzută de art. 47 alin. (1) din Legea 217/2003, cu aplicarea art. 41 alin.(1) Codul Penal. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare conf. art. 347 alin 1 C.pr.pen. Pronunţată, astăzi, 15.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 rap la art. 405 alin 1 din C.pr.pen. modificat prin Lg 130/2021”, au hotărât judecătorii care, ulterior, au închis dosarul, pe motiv că fapta s-a prescris.
Covei a fost condamnat pentru că a agresat-o pe fosta iubită (foto sus), care abia născuse, iar după ce tânăra a obținut un ordin de protecție, fiul de judecător l-a încălcat. „Condamnă pe inculpatul COVEI IUSTIN la pedeapsa de 200 zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 30 lei, urmând ca inculpatul că execute pedeapsa amenzii penale în cuantum de 6.000 lei ( 200 zile amendă x 30 lei/zi). (...) Condamnă pe inculpatul COVEI IUSTIN la o pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare, cu executarea acesteia în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a ordinului de protecţie. (...) Deduce, din durata pedepsei, perioada reţinerii - de la data de 31.03.2021 la 01.04.2021 şi durata arestului la domiciliu, de la 01.04.2021 la zi”, a decis instanța.
În timpul arestului la domiciliu (foto sus), care echivalează, conform judecătorilor, cu pedeapsa cu închisoarea, Iustin Covei s-a distrat, chiar în ograda tăticului magistrat, cu interlopii. Fiindcă acolo are domiciliul, Covei Jr. a făcut „închisoare” în clubul de lux pe care l-a construit familia sa, cu sudoarea frunții. Și, fiindcă nu putea să iasă din „celula” cu piscină, a chemat acolo toată crema societății, printre care și mafiotul Faraonul de la Madrid, cumătrul urmăritului general Valentin Băluș, alias Vali Nebunu.
CV de fiu de judecător:
Aprilie 2002 - a distrus un autoturism, pentru că nu i-a plăcut faţa şoferului. Dosarul penal a fost soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP).
Mai 2003 - a fost prins la volanul unui bolid neînmatriculat şi fără permis de conducere. Soluţia: NUP.
Ianuarie 2004 - a intrat înarmat într-un bar, împreună cu 10 prieteni. Dus la Secţia 3 de Politie, Covei a lovit un subofiţer. A fost condamnat la trei luni de închisoare, cu suspendare şi 12 luni de supraveghere.
Februarie 2004 - a provocat un grav accident rutier, conducând cu viteza excesivă un autoturism neînmatriculat. Soluţia: două luni de detenţie, tot cu suspendare.
Aprilie 2004 - a intrat cu un scuter într-o maşină a Poliţiei. A fost amendat.
Iulie 2004 - a fost ridicat de procurorii DIICOT, din locuinţa bunicilor. Fiul judecătorului Marin Covei a declarat că este nevinovat şi a precizat că anchetatorii au găsit în casă un laborator de prăjituri.
Septembrie 2009 - acuzat de fraudă informatică, condamnat la șase ani, din care a executat doi.
Citește și: Bianca Drăgușanu, în fața judecătorilor / Ce le-a cerut magistraților de la Curtea de Apel București!