Fostul ofițer MAI care a infectat zeci de persoane a fost externat. Ce pedeapsă riscă bărbatul

Fostul ofițer MAI care a infectat zeci de persoane a fost externat. Ce pedeapsă riscă bărbatul © Foto simbol Pexels

Fostul ofițer MAI, în prezent angajat la ADP Sector 4, a fost externat. Bărbatul a infectat zeci de bucureșteni, după ce a mințit și nu le-a spus medicilor de la Spitalul Gerota că a călătorit în Israel. 

Fostul ofițer MAI, externat

Potrivit Antena3, fostul ofițer MAI, considerat unul dintre personajele-cheie în cazul epidemiei de coronavirus din România, cel care a infectat zeci de persoane, a fost externat și se află în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. 

Bărbatul este pacientul care a mințit și nu le-a spus cadrelor medicale de la Spitalul Gerota că a călătorit în Israel.

A infectat zeci de persoane

De la fostul ofițer MAI a pornit un focar de coronavirus și cel puțin 30 de persoane au fost infectate.

Bărbatul de 60 de ani, care a călătorit în Israel la finalul lunii februarie, s-a prezentat inițial la spital și a susținut că nu a părăsit țara în ultimele două luni. Ulterior, medicii au aflat adevărul. Printre persoanele pe care le-a infectat  se numără nora sa, care este însărcinată, dar și nepotul ofițerului.

Acesta este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc. De asemenea, și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, așa cum ar fi trebuit să facă, după ce s-a întors din Israel. 

Aceeași sursă precizează că fostul ofițer MAI riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani ori o amendă de 4.000 euro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro