FOTO / Cum arată locul în care va fi înmormântat ÎPS Pimen, vineri. Se fac ultimele pregătiri!

+3 click pentru
galerie

FOTO / Cum arată locul în care va fi înmormântat ÎPS Pimen. Călugării de la Schitul Sihăstria Putnei pregătesc totul © arhivă

ÎPS Pimen va fi înmormântat în cimitirul Schtitului Sihăstria Putnei, așa cum a spus în ultimul interviu acordat, că își dorește. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și-a pregătit mormântul cu mult timp înainte, ajutat de călugări. Acum, aceștia se ocupă de ultimele detalii. 

ÎPS Pimen s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, în urma unui al doilea atac de cord, după o luptă grea cu noul coronavirus.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților va fi înmormântat în cimitirul Schitului Sihăstria Putnei. Mormântul a fost ridicat prin munca sa, ajutat de călugării de la schit la mijlocul anilor 90, potrivit monitorulsv.ro. Mormântul este amplasat într-un loc drag mult ierarhului.

De asemenea, la Schitul Sihăstria Putnei pregătirile au început încă de miercuri. A fost curățată crucea și monumentul. Părintele Chiril a spus, conform aceleași surse, că „Sfinția Sa a ales acest loc pentru că i-a fost dragă Sihăstria Putnei, poate chiar dinainte de redeschidere. Venea aici în mod frecvent și stătea la mormântul său, cugetând la viața cea veșnică”.

Înmormântarea lui ÎPS Pimen are loc vineri 

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a transmis că slujba va începe la ora 12.00 și va fi precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

În seara zilei de miercuri, sicriul a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro