VIDEO / Zeci de oameni au participat la slujba pentru Înalt Prea Sfințitul Pimen! Cum au fost încălcate regulile impuse de stat

VIDEO / Zeci de oameni au participat la slujba pentru Înalt Prea Sfințitul Pimen! Cum au fost încălcate regulile impuse de stat © arhiva/captura video

Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen, răspus de coronavirus, a ajuns la Suceava seara trecută. La slujba oficiată în numele lui au participat zeci de credincioși, deși regulile nu permit acest lucru.

Slujba a avut loc în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou, și a fost ținută de către un sobor de preoți și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan.

Inițial, Biserica Ortodoxă Română a anunțat că vor fi impuse și respectate anumite reguli de siguranță, însă zeci de credincioși s-au adunat la slujba de depunere a sicriului, în contextul în care foarte mulți nu ăși pot vedea rudele decedate din cauza virusului Covid-19.

Mai mult, deși în biserici nu este permis accesul a mai mult de cinci persoane, numărul acestora a fost cu mult mai mare.

Înalt Prea Sfințitul Pimen a pierdut lupta cu virusul

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților s-a stins din viață marți seara, pe secția de ATI a Institutului Matei Balș din București.

El a fost ținut în viață datorită eforturilor medicilor, deși avea 90 de ani și multiple comorbidități. Ba chiar i s-a administrat și tratamentul revoluționar bazat pe plasmă, însă acesta nu a avut nici un efect.

Slujba de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen va avea loc vineri, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro