Reacția BOR. Cine îi ia locul lui ÎPS Pimen și cum va fi înmormântat arhiepiscopul?

Reacția BOR în cazul morții lui ÎPS Pimen. E oficial! Cum va fi înmormântat arhiepiscopul? © arhivă

Biserica Română Ortodoxă a reacționat, după moartea lui ÎPS Pimen. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR a dezvăluit și cum va fi înmormântat arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. 

ÎPS Pimen s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, în urma unui al doilea atac de cord. Ierarhul în vârstă de 90 de ani era infectat cu noul coronavirus și, deși decesul a survenit în urma atacului de cord, a fost trecut pe lista morților COVID. 

Reacția BOR 

Biserica Ortodoxă Română a transmis, după moartea lui ÎPS Pimen că „Înaltpreasfinţitul Pimen a trecut la Domnul. Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în ultimii 29 de ani şi al cărui nume, alături de ale altor înaintaşi ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberaţie aparte: <<Pentru asta am devenit preot. Să învăţ a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El>>”.

ÎPS Pimen, înmormântat după legislația în vigoare

Totodată, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a dezvăluit și cum va fi înmormântat ÎPS Pimen. 

Conform legislaţiei în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, trupul lui ÎPS Pimen va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, va decide data şi detaliile înmormântării.

Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava, a mai spus Vasile Bănescu, arătând astfel că respectă dorința lui ÎPS Pimen. 

Cine îi ia locul lui ÎPS Pimen

Cel care îi ia locul lui ÎPS Pimen la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, temporar, este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan alături de Preasfințitul Damaschin Dorneanul. 

„În actuala situaţie, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Damaschin Dorneanul”, a completat Vasile Bănescu. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro