Testamentul lui ÎPS Pimen. Ce s-a întâmplat deja cu 100.000 de euro!

Testamentul lui ÎPS Pimen. Ce s-a întâmplat deja cu 100.000 de euro! © arhivă

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 90 de ani. ÎPS Pimen a murit în urma unui al doilea atac de cord, după o luptă grea cu noul coronavirus. Ce testament a lăsat ÎPS Pimen?

La finalul anului 2019, ÎPS Pimen a acordat ultimul interviu, pentru Monitorul de Suceava. Ierarhul, în vârstă de 90 de ani, a vorbit atunci despre moarte și despre unde și-ar dori să fie înmormântat. Până să ajungem la asta însă... 

Ce s-a întâmplat deja cu 100.000 de euro 

La începutul pandemiei de coronavirus, o donație de aproximativ 100.000 de euro a făcut făcută de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților către Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Vorbim despre echipamente de testare COVID-19. 

Atunci, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a spus că Arhiepiscopul Pimen a fost dintotdeauna săritor la nevoile semenilor.

Unde spunea ÎPS Pimen că vrea să fie înmormântat

ÎPS Pimen declara că vrea să fie înmormântat în Bucovina pentru că „aici mi-am trăit cei mai frumoși ani din viața mea, frumusețe în cadrul culturii și a credinței”.

„Sicriul mi l-am pregătit. Este din lariță. L-am pregătit frumos, m-am așezat în el, am văzut că încap. Ștergarele le-am pregătit, lumânărele le-am pregătit, mai trebuie să fiu pus în sicriu și băgat în mormânt”, mai spunea ÎPS Pimen în 2019. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro