Frigul de afară influențează răspândirea coronavirusului. Streinu Cercel, despre soluția salvării întregii populații

Frigul de afară influențează răspândirea coronavirusului. Streinu Cercel, despre soluția salvării întregii populații © arhiva

În ultimele zile vremea s-a schimbat radical, iar temperaturile au scăzut cu multe grade în termometre, iar profesoul doctor Streinu Cercel afirmă că frigul de afară al putea limita răsândirea infecției cu COVID-19, virusul care atacă țara noastră, dar și o întreagă planetă. 

Gradele din termometre au scăzut în ultimele zile, iar acest lucru ar putea fi benefic în limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, după cum spune Streinu Cercel.

"Stratul de zăpadă ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. Acestui virus nu îi place frigul", a afirmat acesta într-o intervenție la Televiziunea Română. 

Medicul mărturisește că vremea rece care s-a instalat de curând în România influențează în bine pandemia de COVID-19.

”Dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de faţă şi să decontamineze o suprafaţa foarte mare şi să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deşi ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate,  să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienţi”, a precizat Streinu-Cercel la TVR.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro