Gabriela Firea cere închiderea şcolilor şi grădiniţelor din Bucureşti

Gabriela Firea cere închiderea şcolilor şi grădiniţelor din Bucureşti © Facebook

Gabriela Firea a cerut, luni, închiderea şcolilor şi grădiniţelor în Capitală, în contextul coronavirusului. Primarul general a anunţat, de asemenea, mai multe măsuri restrictive luate la nivelul municipiului Bucureşti în vederea prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Primarul general Gabriela Firea a cerut luni, 9 martie, Comitetului Naţional, să hotărâască închiderea şcolilor şi a grădiniţelor din Bucureşti. Firea crede că menţinerea instituţiilor de învăţământ deschise poate duce la răspândirea virusului.

Mai bine prevenim decât să ajungem într-o situație delicată”, a spus Gabriela Firea, potrivit Antena3.

Cel puțin pe raza municipiului București, școlile și grădini trebuie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului. Aceasta este propunerea noastră. Nu ne e teamă de nicio critică, pentru că aici nu ne mai salvăm doar individual”, a mai precizat Gabriela Firea. 

Primarul general a avertizat că situaţia s-ar putea agrava în preajma Paştelui, când mulţi români plecaţi în străinătate se întorc acasă. „Ce facem? Închidem școlile în vacanța de Paște? Eu spun că e prea târziu”, a mai declarat Firea.

Pentru a încerca să convingă că cererea ei este demnă de luat în serios, Gabriela Firea a explicat care este pericolul atât în calitate de părinte, cât şi de primar general.

”Așa cum știți, școlile sunt în administrarea Primăriilor de sectoare. Putem să nu închidem nicio școală și grădiniță și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. E o variantă susținută public de multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili și înțelepți să închidem școlile și grădinițele și vă spun și de ce. Care este pericolul. Vă spun și ca părinte, și ca primar general. Domnul care a venit de la Roma nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu niște persoane. Când a rămas la domiciliu izolat s-a întâlnit cu prietena, cu fiica și cu prietenul fiicei. Prietena este și ea bolnavă, a avut test pozitiv. Este internată, îi doresc sănătate. Dar și ea a fost la serviciu și s-a întâlnit cu toți colegii, acei colegi au copii, au părinți, s-au dus acasă. Vă dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil va avea testul pozitiv la COVID 19, că în acea scoală se va declanșa o groază a părinților, a profesorilor? Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus e imensă”, a susţinut Gabriela Firea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro