Gheorghe Mărmureanu, reacţie după cutremurul de 4,5 grade din Vrancea: "Vom vedea ce se va mai întâmpla"

Gheorghe Mărmureanu, reacţie după cutremurul de 4,5 grade din Vrancea: "Vom vedea ce se va mai întâmpla" © fotografie simbol - arhivă

Cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs astăzi, 3 septembrie, în judeţul Vrancea. Acesta a înregistrat o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter. 

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 121 de km, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. De asemenea, cutremurul, care a avut loc la ora 14.52, a avut loc la o distanţă de 53 de km de Braşov. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (12km), Întorsura Buzăului (30km), Covasna (33km), Vălenii de Munte (44km), Slănic (47km).

"E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.

Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director INFP.

Seismul care s-a produs marţi după-amiază în România este cel de-al treilea din luna septembrie care are loc în România. Primul care a avut loc a fost duminică, pe 1 septembrie, atunci când un seism cu magnitudinea 2,3 pe scara Richter a avut loc în judeţul Buzău. De asemenea, luni, 2 septembrie, un alt cutremur s-a produs în judeţul Călăraşi. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro