Gheorghe Dincă declară război forţelor de ordine care l-ar fi bătut. Parchetul a deschis dosar penal

Gheorghe Dincă declară război forţelor de ordine care l-ar fi bătut. Parchetul a deschis dosar penal © arhivă

În ziua în care Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiceanu au fost duşi la Penitenciarul Craiova, s-a aflat că Parchetul a deschis dosar penal în urma sesizării "monstrului din Caracal" împotriva forţelor de ordine! Gheorghe Dincă a depus plângere, susţinând că ar fi fost bătut. 

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a anunţat că un dosar de urmărire penală privind purtare abuzivă este în lucru la această unitate. Totul, în urma unei plângeri depusă de Gheorghe Dincă. Bărbatul a reclamat că a fost bătut de forţele de ordine care au pătruns în dimineaţa zilei de 26 iulie 2019.

Potrivit celor precizate de Anca Anunţa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, urmărirea penală in rem, respectiv cu privire la faptă, şi nu la persoane. În acest dosar există, de altfel, mulţi oameni care au participat la cercetarea de la faţa locului. Implicarea fiecăruia dintre aceştia, poliţişti, jandarmi, etc., trebuie stabilită. 

"Este dosarul în lucru, nu este finalizat. (...) Sunt mai multe persoane care au fost în contact, care au fost prezente la cercetarea la faţa locului, şi trebuie stabilit exact gradul de participare al fiecăruia. (...) Au fost atunci, la faţa locului, şi poliţişti şi jandarmi. În dosar urmărirea penală este cu privire la faptă, nu la persoană", a declarat Anca Anuţa, potrivit RTV.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă în această săptămână, pentru opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni.

Vineri, alături de Ştefan Risipiceanu, Gheorghe Dincă a fost mutat de la arestul Slatina la Penitenciarul Craiova.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro