Gheorghe Dincă, protejat la Jilava! De ce îl feresc oamenii legii

Gheorghe Dincă, protejat la Jilava! De ce îl feresc oamenii legii © arhivă

Gheorghe Dincă are statut special la Penitenciarul Jilava! "Monstrul din Caracal" a fost plasat de oamenii legii în postura unui deţinut protejat, date fiind faptele odioase pe care a mărturisit la audieri că le-a comis.

La începutul lunii octombrie, Gheorghe Dincă, cel care a mărturisit că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, a fost transferat de la Arestul Central la Penitenciarul Jilava. Aici, Gheorghe Dincă este ţinut singur într-o rezervă şi are permanent pază. Oamenii legii au luat această decizie pentru ca individul să nu fie agresat de ceilalţi deţinuţi. 

Gheorghe Dincă face parte din categoria de persoane vizate în mod direct de ceilalţi deţinuţi, acesta mărturisind că a violat şi ucis două copile. În acest caz, fiind vulnerabil, regulamentul de ordine interioară al închisorii prevede ca "monstrul din Caracal" să fie bine păzit şi să nu aibă alţi colegi de celulă.

"Este protejat conform regulamentelor, ca orice persoană vulnerabilă. Deținuții știu ce a făcut și poate exista posibilitatea ca cineva să vrea să-i facă rău. E escortat până la curte, unde e lăsat doar în prezența unor persoane care au comis fapte similare sau care nu prezintă risc să-l atace", au declarat surse din penitenciar pentru Libertatea.

Rezultatul expertizei psihiatrice la care a fost supus Gheorghe Dincă

Potrivit România TV, după efectuarea expertizei psihiatrice, comisia care l-a analizat pe Gheorghe Dincă a ajuns la concluzia că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor pe care le-a mărturisit. Ancheta continuă în cazul Caracal.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro