Greşeala uriaşă făcută de anchetatori cu privire la cercetările acasă la Gheorghe Dincă: "E o activitate sfântă"
Publicat pe 02.08.2019 la 13:52 Actualizat pe 02.08.2019 la 13:58
Au fost reluate cercetările acasă la Gheorghe Dincă. Anchetatorii vor sta cel puţin patru zile acolo pentru a scotoci peste tot şi pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt.
Au fost reluate cercetările acasă la Gheorghe Dincă. Anchetatorii vor sta cel puţin patru zile acolo pentru a scotoci peste tot şi pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt.
Au trecut deja şapte zile de când Alexandra Măceşanu a sunat la 112 şi a spus că este răpită. După câteva ore s-a aflat că adolescenta se afla în casa lui Gheorghe Dincă. Cum timp de câteva zile cercetările au fost oprite, un fost poliţist de la Poliţia Criminală susţine că anchetatorii au făcut o greşeală uriaşă.
"Am repetat de 3-4 ori legat de cercetarea la faţa locului, că e o activitate sfântă, e o activitate de început. Acolo nu ar fi trebuit să se plece niciodată de la faţa locului. Toţi specialiştii acolo trebuia să doarmă, să mănânce, nu se pleacă de acolo. Plus vizualizarea prin dronarea de sus, dacă nu, ia, domnule, un porumbel cu o cameră video şi filmează toată zona, vezi modificări, vezi transformări! Şi pe urmă foloseşte-te de poligraf şi întreabă-l dacă a dus-o acolo şi vezi reacţia la poligraf. Asta trebuia făcut de atunci. Nu se pleacă de la faţa locului. Asta e cercetare de bază, e ceva incredibil”, a declarat Andrei Banu, fost poliţist de Poliţie Criminală, la Digi24.
Purtătorul de cuvânt DIICOT: „Gheorghe Dincă a oferit noi indicii”
Potrivit reprezentantului DIICOT, investigațiile la casa din Caracal au fost reluate de la zero, vorbind aici despre o operațiune amplă și „complexă”.
„În această dimineaţă, în baza unui nou mandat de percheziţie, am intervenit la domiciliul inculpatului, urmare a preluării a dosarului de la ST Craiova la Structura Centrală DIICOT. Vom efectua o cercetare criminalistică, complexă şi amănunţită, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri, Poliţa Capitalei, DIICOT, Institutul Naţional de Criminalistică, precum şi cu Serviciul Criminalistic din Poliţia Capitalei. Iar când vorbesc despre o acţiune complexă, mă refer la faptul că vor fi sectorizate toate zonele cu echipe diferite. De asemenea, se va avea în vedere şi vor fi verificate şi gropile cu beton şi ciment, după ce în prealabil vom face o degajare a zonelor respective”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.