Gripa a făcut prima victimă în România! O fetiţă de 4 ani a murit după ce a ajuns la spital cu temperatura 41 şi convulsii
Publicat pe 15.01.2024 la 16:06 Actualizat pe 15.01.2024 la 16:06
Cazurile de gripă din țara noastră cresc de la o zi la alta. În România, gripa a făcut și prima victimă din acest an. Este vorba despre o fetiţă, în vârstă de patru ani, care a murit după ce a ajuns la spital cu temperatură de 41 şi convulsii.
- Prima victimă răpusă de gripă
- O fetiţă de patru ani a murit după ce a ajuns la spital cu febră mare şi convulsii
Odată cu primele zile ale anului 2024 au crescut semnificativ și cazurile de gripă în țara naostră, iar cadrele medicale sunt în alertă și avertizează că România se confruntă cu tot mai multe cazuri de infecții respiratorii.
Prima victimă răpusă de gripă
Weekend-ul acesta, la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, de exemplu, au ajuns peste 128 de copii cu astfel de simptome de gripă.
În schimb, de la începutul anului 2024 și până în acest moment, o fetiţă, în vârstă de patru ani, a murit după ce a ajuns la spital cu febră mare şi convulsii. Ei bine, potrivit specialiștilor unității sanitare, decesul copilei de patru ani a fost înregistrat duminică seară, în jurul orei 19.
O fetiţă de patru ani a murit după ce a ajuns la spital cu febră mare şi convulsii
Mai mult decât atât, potrivit medicilor, fetița de patru ani care a murit din cauza gripei, avea 41 temperatura, astfel că a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase cu convulsii febrile.
Din păcate, la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul de Pediatrie micuța a intrat în stop cardio-respirator. Chiar dacă medicii specialiști s-au chinuit să o resusciteze, fata nu a reacționat şi i-a fost declarat decesul.
Cu toate acestea, mama fetiței de patru ani le-a precizat medicilor că aceasta se afla în investigații, după ce a fost pus un diagnostic prezumtiv de autism.
Din cauza numărului mare de copii care se confruntă cu gripă în ultima perioadă, medicii le recomandă părinților să îi protejeze cât mai mulți pe micuți și să nu îi ducă pe aceștia în colectivitate sau în locuri populate excesiv.