Guvernul Orban 3 depune jurământul în condiții speciale. Ce măsuri dure sunt luate la Cotroceni

Guvernul Orban 3 depune jurământul în condiții speciale. Ce măsuri dure sunt luate la Cotroceni © Hepta

Guvernul Orban 3 a trecut de votul Parlamentului, iar acum urmează ca membrii Cabinetului să depună jurământul în fața preșdintelui Klaus Iohannis. Însă, acest lucru se va întâmpla în condiții speciale, impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Membrii Cabinetului Orban sunt așteptați, sâmbătă, să depună jurământul la Palatul Cotroceni, scrie Antena 3. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care Constituția prevede că jurământul nu poate fi făcut decât cu mâna pe Biblie, motiv pentru care nu se poate recurge la varianta videoconferinței.

Miniștrii vor păstra o distanță considerabilă între ei, fiecare membru va fi echipat corespunzător, iar toate obiectele atinse atât de membri, cât și de Președinte, vor fi dezinfectate imediat. Ceremonia nu va fi televizată, având în vedere faptul că jurnaliștii nu au acces, tot în contextul actualei situații.

Miniștrii vor veni individual în fața Președintelui, pentru a permite aplicarea măsurilor de dezinfecție. Se vor folosi obiecte de unică folosință.

„Membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 m față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro