Hemoragie de personal la Spitalul Arad. 9 medici au demisionat, 5 au ieșit la pensie, 80 de angajați și-au luat concediu medical

Hemoragie de personal la Spitalul Arad. 9 medici au demisionat, 5 au ieșit la pensie, 80 de angajați și-au luat concediu medical © aradon.ro

Situație gravă la Spitalul Județean din Arad, acolo unde se continuă șirul de demisii în masă care pune stăpânire pe toată țara. Nouă medici și-au depus dosarele de pensionare, cinci au demisionat din alte motive, iar aproximativ 80 de angajați și-au luat concedii medicale în ultima perioadă.

Personalul Spitalului Județean din Arad a primit o lovitură cruntă. În ultimele zile, 14 medici au demisionat, iar alți 80 de angajați și-au luat concedii medicale, a anunțat managerul instituției, Carmen Lucuța, la Digi24.

„Sunt nouă medici care și-au demisia pentru că se încadrează în vârsta de pensionare. Sunt mai în vârstă și probabil că... consideră că își pun viața în pericol. Și sunt cinci medici care și-au dat demisia și nu și-au depus dosarele de pensii. Motivele invocate au fost personale, că își pun familia în pericol... Eu cred că până în acest moment au fost protejați”, a declarat Carmen Lucuța.

La secția de Boli Infecțioase nu mai este niciun doctor

Și mai grav este că, potrivit managerului Spitalului Arad, pe secția de Boli Infecțioase nu a mai rămas niciun doctor, deficitul de personal fiind acoperit de medicii de pe secția de Pneumologie.

„În acest moment sunt internați 347 de pacienți. Capacitatea este de 1330 de paturi. La Boli Infecțioase, dintre șase medici nu mai avem niciunul. Din motive de sănătate, nu pot să se mai prezinte. Cei de la Pneumologie suplinesc. La ATI, datorită faptului că am suplimentat numărul de paturi cu 13 paturi pentru a asigura pacienții cu COVID-19, este un deficit foarte mare”, a mai explicat Carmen Lucuța.

„Am încercat să discut cu ei. Dar este o panică generală”, a mai precizat managerul spitalului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro