Iarna şi-a intrat cu adevărat în drepturi. Care sunt drumurile deja blocate de zăpezi

Iarna şi-a intrat cu adevărat în drepturi © Arhiva

După ce ANM a emis cod portocaliu de ploi şi ninsori abundente în nouă judeţe, acum deja zăpada a început să facă probleme în anumite zone ale ţării.

Informarea a venit direct de la Poliţia Română care a anunţat că mai multe şosele din România ar putea să le creeze probleme şoferilor. De aceea este necesară o atenţie mult mai sporită, dacă vă aflaţi la volanul maşinii.

Traficul a început să se îngreuneze deja. De exemplu, în judeţul Harghita, pe DN15, între localităţile Topliţa şi Borsec, traficul se desfăşoară pe un singur sens de mers.

În condiţii asemănătoare se circulă şi pe DN 13B, între localităţile Bucin şi Praid. În acea zonă s-a intervenit deja cu material antiderapant.

Aceeaşi situaţie este şi în Suceava, acolo unde din cauza ninsorilor abundente, carosabilul a devenit alunecos, fiind o adevărată aventură pentru cei care se află la volanul maşinii.

Un strat de zăpadă de cel puţin 10 centimetri s-a depus si în judeţele Covasna, pe DN 13 E, dar şi în Bihor, pe DN 73 Băiţa-Vârtop. Şi în aceste zone, s-a intervenit cu material antiderapent, iar traficul se desfăşoară la aceste ore în condiţii de iarnă.

În schimb, la malul mării nu ninsorile sunt cele care fac probleme. În Constanţa, vântul este cel care le dă oamenilor bătăi de cap. Din cauza intensificării acestuia, manevrele din Portul Midia şi din Bara Sulina au fost oprite.

Codul galben emis de meteorologi în dimineaţa zilei de marţi, va fi valabil până pe 6 februarie, la ora 10:00. În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro