Îmbrățișarea unei doctorițe a infectat-o! Mărturia unei sucevence din Spania, testată pozitiv cu COVID-19. ”Am înțepenit pur și simplu”

Îmbrățișarea unei doctorițe a infectat-o! Mărturia unei sucevence din Spania, testată pozitiv cu COVID-19. ”Am înțepenit pur și simplu” © monitorulsv.ro

Virusul ucigaș din China continuă să facă ravagii pe întreg globul. Bilanțul infectărilor crește de la o zi la alta, iar oamenii sunt din în ce mai panicați. Este și cazul unei sucevence din Spania, care a fost testată pozitiv cu COVID-19, după ce s-a îmbrățișat cu o doctoriță, într-un gest de consolare după decesul prin care femeia trecuse. Cadrul medical nu știa că are coronavirus! 

Noul coronavirus este de neoprit și asta nu o spunem doar noi, ci întreg globul. Oamenii se tem din ce în ce mai tare pentru viețile lor, neștiind ce să mai facă pentru a fugi din fața virusului ucigaș care a pus stăpânire pe omenire.

”Deschideam ochii, dar nu puteam să vorbesc”

Este și cazul Rodicăi, o suceveancă stabilită în Spania de mai bine de 18 ani, care a fost testată pozitiv cu COVID-19. Femeia susține că ar fi luat virusul după ce s-a îmbrățișat cu un cadru medical, care nu știa că este infectat, într-un gest de consolare după decesul prin care femeia trecuse. Potrivit monitorulsv.ro, românca a vorbit despre perioada crâncenă prin care a trecut, prin crizele și durerile cu care a trebuit să lupte pentru a rămâne în viață.

Totul a început în momentul în care au apărut mici dureri de cap, însă nu le-a dat importanță, considerând că toate vin de la prea multă oboseală și stres. În timp, starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit, simptomele coronavirusului fiind tot mai prezente. 

“Aseară (n.r. - joi seară) mi-au zis ca am o pneumonie și sunt tare slăbită. Ceea ce pot să-ti spun pe scurt e că au fost în jur de 40 de ore în care febra de la 39,5 nu a scăzut, am înțepenit pur și simplu din cauza durerii acute musculare și durerii din piept care mă apăsa. Deschideam ochii dar nu puteam să vorbesc. Nu mai aveam putere. Atunci, doar m-am rugat. Eram convinsă ca dacă Dumnezeu nu intervine, suflarea mea de viață se va stinge. Am fost lucidă, știind că dacă cumva cedez eu, va ceda și corpul.”, a declarat femeia pentru sursa citată. 

Fiul de 24 de ani a fost și el infectat

Și cum Spania este unul dintre cele mai afectate state, românca a fost nevoită să primească tratament acasă, deoarece spitalele erau pline cu oameni infectați. În toată această perioadă, fiul ei, în vârstă de 24 de ani a fost lângă ea, a sprijinit-o și i-a purtat de grijă. Acum, băiatul este și el infectat, însă “rezistă mult mai bine decât mine”, conform spuselor femeii. 

Cu toate că nu și-a revenit complet și încă este într-o stare de repaus, Rodica a așternut câteva gânduri pe rețelele de socializare, un mesaj către suceveni, care se află într-o stare critică în momentul de față. Femeia îi îndeamnă să fie responsabili, să nu uite de Dumnezeu și să lupte pentru viața lor. Cel mai important, românca le cere tuturor să stea în casă!

“Rugămintea mea este ca sucevenii noștri să fie oameni responsabili. Altruiști, să se intereseze de vecinii lor, să fie uniți, să nu și piardă credința în Dumnezeu oricât de greu le-ar fi. Și acum cu această criză sanitară să respecte noua lege de a sta acasă. Ștefan cel Mare suna din goarnă și ostașii lui se adunau din văi și de pe ogoare și ne-au lăsat moștenire cea mai frumoasă zonă din lume. Nouă, astăzi ni se cere să stăm în case. E așa de greu, dragi suceveni?

Ce trebuie să facă sucevenii este să nu se sperie, să fie prudenți, responsabili. Iar dacă le vor apărea dureri de cap, durere în gât, tuse seacă, febra, durere musculară și insuficiență respiratorie trebuie să stea în casă și să sune la urgență sau numerele destinate în acest caz. Calmul îi va ajuta, responsabilitatea îi va feri de a îmbolnăvi și pe alții, unitatea îi va face să treacă mai ușor acest timp, iar credința îi va face să aibă speranța că totul e în mâna lui Dumnezeu. Însă și noi avem partea noastră în această criza sanitară. Dacă chiar vor o știre corectă să acceseze site-urile oficiale ale Ministerului Sănătății și să nu creadă grozăviile care plutesc acum menite doar să creeze haos, ură, dezbinare. Un popor Unit este un popor greu de învins.”, a scris Rodica. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro