În ce condiții s-ar putea redeschide terasele? Anunțul lui Ludovic Orban

În ce condiții s-ar putea redeschide terasele? Anunțul lui Ludovic Orban © Hepta

Ludovic Orban a făcut declarații astăzi, pe data 15 mai, în prima zi în care România a intrat în Starea de Alertă. Premierul țării a transmis care sunt condițiile în care terasele ar putea fi deschise din nou.

Ludovic Orban a declarat că relaxarea se va desfășura în mod gradual, cumpătat, pentru ca lucrurile să fie ținute sub control. Premierul României a spus că dacă până la data de 1 iunie nu va fi înregistrată o creștere mare de cazuri, atunci urmează să fie puse în aplicare și alte măsuri de relaxare.

„Intenţia noastră (...) este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile. În măsura în care, până la 1 iunie, nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri, vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi aceasta, încă o dată vă spun, în funcţie de evaluările de risc epidemiologic”, informează Mediafax.

În continuare, premierul a vorbit și despre problema redeschiderii teraselor. Ludovic Orban a transmis că acest lucru ar putea fi posibil dacă se vor găsi niște soluții menite să reducă riscul de transmitere a virusului.

„Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai, dar, mai ales că se face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii prin care să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase", a mai spus premierul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro