Ludovic Orban, în ultima zi de stare de urgență: „CNSU va declara astăzi starea de alertă”

Ludovic Orban, în ultima zi de stare de urgență: „CNSU va declara astăzi starea de alertă” © Arhivă

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații la începutul ședinței de Guvern din ultima zi de stare de urgență. Prim-ministrul României a anunțat declararea stării de alertă, care va avea loc astăzi, conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Puncte cheie ale declarațiilor lui Orban:

- Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă în cadrul situației de urgență provocată de pandemie.

- Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, CNSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate și ele vor fi stabilite în baza Ordonanței 21 care stabilește starea de alertă.

- Miniștrii vor emite, împreună cu INSP, toate ordinele privind normele de sănătate, de securitatea muncii, care trebuie respectate în toate activitățile. Aici este vorba despre regulile de circulație cu mijloace transport, regulile spațiilor comerciale, ale hotelurile și unde este necesară o reglementare foarte serioasă.

- Împreună cu MAI, s-a luat decizia pentru a întări autoritatea CNSU să se modifice Ordonanța 21 pentru ca premierul să își asume conducerea CNSU, secondat de trei vicepreședinți. 

- Ludovic Orban: Către cetățenii români transmit un mesaj foarte simplu: fiți responsabili ca și până acum, respectați măsurile impuse de autorități, pentru că acestea au ca scop doar să vă apere viața.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro