Două noi decese după incediul de la Matei Balș! Numărul victimelor moarte în tragedie a ajuns la 17
Publicat pe 09.02.2021 la 13:40 Actualizat pe 09.02.2021 la 13:45
Au fost înregistrate încă două victime ale incendiului tragic de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, unde un scurtcircuit și explozia a două butelii a aruncat câteva saloane de ATI în aer, cu tot cu pacienți.
- Încă două decese dupa incendiul de la Matei Balș
- Bilanțul a ajuns la 17 victime
Ministerul Sănătății a transmis că încă două decese au avut loc printre pacienții internați pe etajul unde a izbucnit incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Este vorba despre un bărbat ce se afla intubat pe secția de ATI, în Pavilionul V al spitalului, chiar acolo unde au izbucnit flăcările uriașe, după cum spun anchetatorii, datorate unui scurtcircuit electric urmat de două explozii ale unor butelii de oxigen, dar și despre o femeie în vârstă de 80 de ani, transferată după incendiul de la „Matei Balș” la Spitalul Militar Central din București. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS-CoV-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.
Urmează să se stabilească și cauza exactă a decesului, deși pacienții se aflau în stare gravă atât înainte de incendiu, cât și la o săpătmână după acesta. Restul victimelor, inclusiv cele găsite carbonizate în urma stingerii flăcărilor, au fost identificate.
Încă două decese la Matei Balș: bilanțul a ajuns la 17 morți
Incendiul devastator a zbucnit într-unul dintre saloane de ATI aflate la un etaj inferior al spitalului, în data de 29 ianuarie, în jurul orei 05:00. Fumul negru și dens a fost surprins de una dintre camerele de supraveghere din curtea instituției, iar cauzele acestuia sunt încă necunoscute cu exacitate, însă specialiștii susțin, după o expertiză preliminară, că un scurtcircuit la sistemul electric, urmat de explozia a două butelii de oxigen ar fi responsabil pentru tragedia în care au murit 17 persoane, dintre care patru carbonizate complet.
Nu este primul incendiu care a șocat România. Anul trecut, un alt incedniu catastrofal a ucis 10 pacienți în Piatra Neamț, tragedie petrecută tot din cauza unui scrurtcircuit. Potrivit medicului Radu Țincu, doctor pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, incindente tragice asemenea celor două pot avea loc oricând la noi în ară, din cauza lipsei de senzori pentru detectarea fumului, incendiile fiind detectate abia când deja este rea târziu.