Încă un deces în urma incendiului de la Matei Balș! Bilanțul tragic a ajuns la 15 morți
Publicat pe 08.02.2021 la 08:55 Actualizat pe 08.02.2021 la 08:55
Încă o persoană a murit în urma incendiului devastator de la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Bilanțul negru a ajuns la 15 decese, după ce, inițial, autoritățile au anunțat doar patru victime, găsite carbonizate.
- Încă un deces după incendiul de la Matei Balș
- 15 persoane au murit în urma tragediei
- Care a fost cauza deflagrației
Informația tristă a fost transmisă de către reprezentanții ministeruluă Sănătății. Conform acesteia, încă un pacient salvat din incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a murit în această dimineață.
Este vorba despre un pacient de sex masculin, în vârstă de 89 de ani, transferat pe un alt pavilion al spitalului după izbucnirea incendiului din data de 29 ianuarie 2021. Pacientul fusese diagnosticat cu o formă farte gravă a infecției cu noul coronavrius, având și multiple afecțiuni asociate. Urmează ca ancheta medicilor legiști să stabilească cu exactitate cauzele decesului.
Încă un pacient a murit la Matei Balș! Bilanțul a ajuns la 15 decese
Incendiul devastator a zbucnit într-unul dintre saloane de ATI aflate la un etaj inferior al spitalului, în data de 29 ianuarie, în jurul orei 05:00. Fumul negru și dens a fost surprins de una dintre camerele de supraveghere din curtea instituției, iar cauzele acestuia sunt încă necunoscute cu exacitate, însă specialiștii susțin, după o expertiză preliminară, că un scurtcircuit la sistemul electric, urmat de explozia a două butelii de oxigen ar fi responsabil pentru tragedia în care au murit 15 persoane, dintre care patru carbonizate complet.
Nu este primul incendiu care a șocat România. Anul trecut, un alt incedniu catastrofal a ucis 10 pacienți în Piatra Neamț, tragedie petrecută tot din cauza unui scrurtcircuit. Potrivit medicului Radu Țincu, doctor pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, incindente tragice asemenea celor două pot avea loc oricând la noi în ară, din cauza lipsei de senzori pentru detectarea fumului, incendiile fiind detectate abia când deja este rea târziu.