Încă un spital din Suceava a fost închis! Mai mulți pacienți și medici au fost infectați cu coronavirus

Încă un spital din Suceava a fost închid! Mai mulți pacienți și medici au fost infectați cu coronavirus © arhiva

Județul Suceava a devenit un focar de infecție, iar numărul cazurilor de coronavirus continua să crească de la o zi la alta. Astăzi Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilișești a intrat în carantină după ce au fost depistați mai mulți pacienți și medici cu noul coronavirus. 

Suceava este primul județ din România care a intrat în carantină totală după ce a izbucnit un focar de infecție la unul dintre spitale, acolo unde mai mulți pacienți și medici au infectați, iar zeci de persoane au decedat în urma acestui virus. 

Astăzi, un alt spital a fost închis. Este vorba despre Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilișești care a intrat în carantină după ce mai multe cadre medicale, precum și pacienți au fost contaminate cu virusul din China.

„Au fost mai multe cadre medicale şi pacienţi depistaţi pozitiv şi s-a luat decizia carantinării. O parte din personalul medical depistat pozitiv, care este asimptomatic, va rămâne în spital şi va avea grijă de pacienţi”, a declarat directorul DSP Suvceva, Manuela Trifan, potrivit Mediafax.

Spitalul deținea 41 de pacienți, iar dintre aceștia 31 au fost declarați pozitiv, iar dintre cei 52 de angajați, 28 au fost infectați cu virusul din China. 

„Am considerat că aceasta este cea mai bună soluţie atât din punct de vedere epidemiologic, cât şi pentru familiile personalului medical depistat pozitiv. Deschiderea a venit şi din partea lor să se procedeze aşa”, a mai spus Manuela Trifan, potrivit sursei citate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro