Incident şocant la spitalul judeţean din Botoşani. Un pacient a intrat înarmat cu un pistol în salon. VIDEO

Incident şocant la spitalul judeţean din Botoşani. Un pacient a intrat înarmat cu un pistol în salon. VIDEO © captură video

Incident şocant la Spitalul Judeţean Mavromaţi din Botoşani. Miercuri, un pacient a intrat înarmat cu un pistol în secţia de Cardiologie.

Miercuri, un bărbat de 70 de ani, internat la Spitalul Judeţean Botoşani, a intrat în secţia de Cardiologie cu o armă, care se afla iniţial depozitată în dulapul din salon. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de jandarmi, ambulanţă şi poliţişti echipaţi cu veste antiglonţ.

Bărbatul de 70 de ani, pacient în spital, nu a făcut scandal şi nu a folosit pistolul. Însă, ceilalţi pacienţi şi cadrele medicale din Spitalul Judeţean Mavromaţi din Botoşani s-au ales cu o sperietură zdravănă. 

Oamenii legii au ridicat arma, un pistol neletal, dar supus autorizării. Pacientul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regimului amrelor şi i-a fost anulat permis de port armă pentru o perioadă de doi ani, potrivit celor transmise de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, citat de monitorulbt.ro.

Pacientul, orginar din Vatra Dornei, a venit marţi seară la spital, acuzând probleme cardiace. Bărbatul este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament.

„Este vorba de un pacient internat în secţia de cardiologie, din garda de aseară (marţi - n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era în vizită în zonă la un frate. Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost reţinut la recomandarea medicului cardiolog. Astăzi (miercuri - n.r.) la vizita familiei au găsit în sacoşa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament. Familia declară că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus niciun fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro