Înmormântările din Ialomița, asistate de polițiști! De ce a fost luată această decizie de către autorități

Înmormântările din Ialomița, asistate de polițiști! De ce a fost luată această decizie de către autorități © facebook

Una dintre noile măsuri adoptate de autoritățile locale din România se referă la asistarea agenților de poliție la ceremoniile de înmormântări din județul Ialomița. Cei care nu vor declara înmormântările dinainte, se vor alege cu sancțiuni usturătoare.

Potrivit unui document semnat de prefectul de Ialomița, Tonița Manea, și transmis tuturor primarilor din județ, forțele de ordine vor participa la fiecare ceremonie de înmormântare ce se va desfășura în regiune. 

Motivul este simplu: dispunerea respectării măsurilor de distanțare socială, supravegherea numărului de participanți la ceremonie și limitarea răspândirii noului tip de coronavirus.

În acest sens, Tonița Manea le solicită tuturor edililor din Ialomița să declare toate înmormântările cu o zi înainte ca acestea să aibă loc. 

Există și sancțiuni pentru nerespectarea acestei condiții, primarii găsiți vinovați fiind nevoiți să își asume consecințele și sancțiunile ce se vor aplica, potrivit documentului emis de Prefectura Ialomița.

De la începutul pandemiei, în județul Ialomița s-au înregistrat 336 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 115 declarate astăzi. 

La momentul de față, în România există 17.191 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 10.166 de persoane au fost declarate vindecate. Din păcate, 1.126 de pacienți și-au pierdut viața în urma infecției cu virusul Covid-19.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro