Interlopul găsit spânzurat în celulă dirija o rețea de trafic de droguri în Penitenciarul Mărgineni / Prietenii cred că a fost omorât
De Narcis Voica.
Publicat pe 04.09.2023 la 23:29
Actualizat pe 04.09.2023 la 23:29
Interlopul care l-a amenințat cu pistolul și grenada pe șeful IPJ Dâmbovița după ce a fost eliberat condiționat de judecători, deși comisese o crimă, a fost găsit atârnând în ștreang, în celula sa din care dirija o rețea de trafic de droguri care acționa în Penitenciarul Mărgineni.
- Interlopul închis pentru că l-a amenințat pe șeful poliției cu un pistol și o grenadă s-a sinucis, brusc
- Deși
- Dragoș Aurelian Ioan, alias Turku, contestase măsura arestului preventiv
- El fusese acuzat, recent, că ar fi coordonat o rețea de trafic de droguri, chiar în Penitenciarul Mărgineni
Decizia de a-și lua viața pare destul de bizară, în condițiile în care Dragoș Aurelian Ioan, alias Turku, solicitase ca măsura arestului preventiv să fi înlocuită cu arestul la domiciliu. Mai mult, se pare că Turku nu o ducea rău nici în Penitenciarul Mărgineni, din moment ce dirija o rețea care îi aproviziona cu droguri pe cei aflați în spatele gratiilor, iar banii curgeau gârlă. Cine îl ajuta să introducă în pușcărie drogurile - nu se știe, acest aspect urmând a se elucida în fața judecătorilor, unde complicii lui Turku urmează să dea explicații. La fel, autopsia medico-legală ar trebui să elucieze dacă Turku era drogat în momentul în care a murit și dacă există pe cadavrul acestuia semne carea ar putea sugera că a fost „ajutat” să facă gestul fatal.
Trafic de droguri sub nasul gardienilor
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie D.I.I.C.O.T. –Biroul Teritorial Dâmboviţa formulată în dosarul nr. 170/D/P/2022. A. În temeiul art. 236 alin. (1) Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală: 1. Dispune prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul IOAN DRAGOȘ – AURELIAN, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la desfășurarea de alte operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc, respectiv introducerea de droguri de mare risc în cadrul unui loc de detenție”, au decis judecătorii, în dosarul de trafic de droguri din Penitenciarul Mărgineni.
Criminal și traficant, feblețea judecătorilor
Interlopul a ajuns în spatele gratiilor după ce a transmis live, pe internet, imagini cu pistolul cu muniție letală și grenada pe care intenționa să le folosească pentru a-l omorî pe șeful IPJ Dâmbovița și pentru a-i arunca în aer pe polițiștii care vor avea tupeul să îi bată la ușă.
Teoretic, mafiotul, care avea o crimă la activ, ar fi trebuit să fie în spatele gratiilor, după ce a fost prins făcând trafic de droguri. Practic, în pofida probelor zdrobitoare administrate de DIICOT, judecătorii l-au achitat. Mai mult judecătorii i-au dat și drogurile înapoi, ca să aibă cu ce să-și prăjească creierii. „Achită pe inculpatul Ioan Dragoş Aurelian, sub aspectul infracţiunii (de trafic de droguri de mare risc și de instigare la consum de droguri de mare risc - n.r.). Respinge cererea privind confiscarea cantităţii de 33,59 grame pulbere, care conţine Cocaină cu Benzocaină, Phenacetină, Lidocaină şi Levamisol, rămasă, după efectuarea analizelor de laborator, din totalul de 33,69 grame pulbere, depusă la Camera de Corpuri Delicte. Cheltuielile judiciare avansate de stat, incluzând suma de 3.000 lei ocazionată de desfăşurarea urmăririi penale, în care se include şi suma de 1.450 lei reprezentând contravaloarea rapoartelor de constatare tehnico-ştiinţifică efectuate în cauză, rămân în sarcina acestuia”, a decis Tribunalul Dâmbovița, în 2019.
Turku, mai tare ca DIICOT-ul
Procurorii DIICOT au atacat hotărârea, explicând că Turku este extrem de periculos, are un omor la activ, că în 2014 și 2015 a amenințat cu moartea mai mulți polițiști, iar pentru trafic de droguri ar trebui să ajungă după gratii, însă judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești le-au râs în nas anchetatorilor și l-au lăsat slobod pe mafiot. „Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Dâmboviţa împotriva sentinţei penale nr. 217 din data de 14 martie 2019 pronunţate de Tribunalul Dâmboviţa, privind pe intimatul inculpat Ioan Dragoş-Aurelian. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, au decis capetele luminate de la Curtea de Apel.
Prietenii lui Turku: „Statul român omoară oameni”
Astfel, lăsat liber de judecători, Turku a continuat să-și conducă bolidul cu nările pline de cocaină, a mai amenințat niște polițiști cu moartea, iar în urmă cu doi ani, supărat că agenții de circulație i-au făcut dosar penal pentru că șofa „prăjit”, și-a etalat arsenalul, anunțând că îl va ucide pe șeful IPJ și îi va arunca în aer pe polițiștii care îi vor bate la ușă. După publicarea filmului, Turku a fost reținut și, ulterior, arestat, fiind încarcerat în Penitenciarul Mărgineni, unde a fost găsit spânzurat.
Ieri, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai interlopului găsit mort a făcut niște acuzații grave în spațiul virtual, afirmând că acesta ar fi victima „statului român”: „Dumnezeu să te ierte, băi, Turcule! Ai fost și vei rămâne o valoare mare. Ești dovada clară a noastră, a tuturor, că trebuie să ne vedem doar de treaba noastră, de familiile noastre, pentru că statul român omoară oameni...”
„Cum să se spânzure? Nu mai era nimeni acolo, în cameră?”, a întrebat o altă persoană.
Citește și: Executorul judecat pentru că a furat 4 milioane de lei a comis-o din nou / Procurorii știau de abuz