ÎNTREBAREA ZILEI: Ştiai că ritmul cardiac imită muzica pe care o ascultăm?

Inima © youtube

Niciodată nu suntem în totalitate informaţi cu privire la corpul nostru. Nici nu am avea cum! Este extrem de misterios şi complex. Cel mai concludent exemplu ar fi că ritmul cardiac imită muzica pa care o ascultăm. Interesant, nu? Dar, ce se întâmplă, de fapt, în tot acest procedeu.

Există numeroase curiozităţi cu privire la corpul uman care dovedesc că acesta este un adevărat miracol. La multe dintre acestea s-ar putea să nu ne fi gândit niciodată. De exemplu, bebeluşii au cu 60 de oase mai mult decât adulţii. Probabil că mulţi nu ştiu acest lucru. Pe măsură ce veţi afla mai mult, curiozitatea va deveni mai mare.

Recent, un studiu realizat în Mare Britanie arată că inima este atât de infulenţată de factorii extrerni, încât, imită chiar şi ritmul muzicii pe care o ascultăm.

Explicaţia este următoarea: în momentul în care depunem efort, pulsul creşte în funcţie de intensitate, iar când ascultăm muzică, deşi nu ne dăm seama, trăim intens fiecare vers şi în felul acesta, inima se mulează pe sentimentele noastre.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

T.V


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro