ÎNTREBAREA ZILEI: Tu ştii care este adevăratul motiv pentru care câinii mănâncă iarbă? Abia s-a aflat!

De ce căţeii mănâncă iarbă © Foto simbol Pixabay

Toată lumea ştie că animalele consumă iarbă, iar cea mai frecventă întrebare are legătură cu motivul pentru care căţeii fac asta. De ce se comportă căţeii astfel şi ce este în spatele acestui gest, tocmai au dezvăluit specialiştii!

Iarba nu este consumată de toţi câinii, ci de cei care suferă de probleme gastrointestinale. Astfel, căţeii care au probleme la stomac, stări de greaţă, balonări sau afecţiuni provocate de diferiţi microbi, tind să mănânce iarbă. Se pare că iarba provoacă iritări gastrice care îl fac pe câine să vomite. Practic, el consumă iarbă ca să poată vomita. După, animalul de companie se simte mai bine. 

Conform biologilor, câinele nu consumă orice tip de iarbă. El caută plante din care obţine substanţe nutritive precum fibrele, mineralele sau anumite enzime digestive. O cercetare publicată în anul 2009 în Journal of Veterinary Behavior arată că este mult mai probabil ca un căţeluş să consume iarbă dacă mama acestuia a consumat iarbă în timpul alăptării, scrie shtiu.ro. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro