Prima reacţie a autorităţilor după ce Ionel Lepa s-a sinucis în închisoare. "Nimeni nu poate sta 24 de ore din 24 cu ochii pe el"

Prima reacţie a autorităţilor după ce Ionel Lepa s-a sinucis în închisoare. "Nimeni nu poate sta 24 de ore din 24 cu ochii pe el" © Arhivă

Ionel Lepa s-a spânzurat, luni dimineaţă, în celula în care era închis la Penitenciarul Timişoara. Acesta s-a spânzurat cu un cearşaf, iar medicii nu au mai putut să-l salveze.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a avut o primă reacţie după gestul teribil făcut de criminalul poliţistului Cristian Amariei. Sorin Dumitraşcu spune că incidentul nu a putut fi anticipat şi orice măsuri s-ar fi luat, cel mai probabil, la un moment dat, Ionel Lepa tot găsea o soluţie pentru a-şi pune capăt zilelor.

”Deţinuţii au în cameră cearşafuri, pături, nici nu poţi sta fără. Au haine. Se pot spânzura, dacă asta doresc, cu orice. Sigur că atunci când avem informaţii că acesta ar fi intenţia, deţinuţii sunt supravegheaţi ceva mai intens. Însă nimeni nu poate sta 24 de ore din 24 cu ochii pe el. Dacă un deţinut îşi doreşte asta, la fel ca orice om de altfel, poate să o facă. Nimeni nu-l poate împiedica să se sinucidă, dacă asta urmăreşte să facă”, a declarat Sorin Dumitrascu, preşedinte Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro