Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră! Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății: „Va depune jurământul în cursul acestei zile”

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră! Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății: „Va depune jurământul în cursul acestei zile” © captură video

Klaus Iohannis a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, ce se întâmplă cu funcția de ministru al Sănătății, după ce Victor Costache și-a dat demisia. Președintele României a informat că noul ministru, secretarul de stat Nelu Tătaru, va depune jurământul în cursul zilei de joi, 26 martie.

Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății în dimineața zilei de joi, 26 martie. Informația a fost confirmată de premierul Ludovic Orban, care a anunțat totodată, că îl propune în locul lui Victor Costache pe secretarul de stat Nelu Tătaru. 

În cadrul conferinței de presă de la ora 14:00, Klaus Iohannis a anunțat că a luat act de demisia lui Victor Costache și că a semnat decretul de numire al noului ministru. 

Vorbim despre Nelu Tătaru, secretar de stat, care va depune jurământul până la finalul acestei zile.

„Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire al noului ministru. Domnul Tătaru cunoaște situația din sistemul sanitar și trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru combaterea coronavirusului... Va depune jurământul în cursul acestei zile”, a anunțat Klaus Iohannis. 

Alte declarații ale lui Klaus Iohannis

Președintele României a mai declarat că, „începând cu ora 17 voi participa la o videoconferinta cu membrii consiliului european dedicata masurilor legate de combaterea efectelor pandemiei COVID - 19”.

Klaus Iohannis a adăugat că, „la nivelul EU, prin Comisia Europeană au fost demarate achizițiții în comun: mănuși, echipamente de protecție, ventilatoare, echipamente de laborator. (...) A devenit crucială dezvoltarea urgentarea achizițiilor comune. E important ca aceste proceduri să fie terminate cât mai repede pentru ca România să poată intra rapid în posesia acestor produse”.

De asemenea, în cadrul videoconferinței, Klaus Iohannis va prezenta eforturile făcute de România și va solicita o finanțare mai consistentă a acestui program. Achiziția derulată de țara noastră în numele UE, în valoare de 10 milioane de euro, „va viza măști și costume individuale de protecție și ventilatoare și echipamente de protecție”.

Klaus Iohannis, despre repatrierea românilor

„Un alt aspect pe care îl voi menționa e repatrierea românilor aflați în prezent fie în afara UE, fie în state membre, care din motive obiective vor să revină în România. E importantă cooperarea tuturor pentru a permite cetătenilor revenirea lor în tarile de origine, mai ales că multe state au impus restricții”, a mai spus Klaus Iohannis.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro