Ludovic Orban a confirmat demisia lui Victor Costache. Nelu Tătaru, propus pentru funcția de ministru al Sănătății

Ludovic Orban a confirmat demisia lui Victor Costache. Nelu Tătaru, propus pentru funcția de ministru al Sănătății © captură video

Ludovic Orban a confirmat, joi dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, că ministrul Sănătății Victor Costache și-a dat demisia, în plină pandemie de coronavirus. Nelu Tătaru este cel propus de premier pentru a-i lua locul lui Victor Costache. 

La scurt timp după ce Antena 3 a anunțat, pe surse, că ministrul Sănătății Victor Costache și-a dat demisia din funcție, Ludovic Orban a ținut o conferință de presă. 

„În cursul acestei dimineți, Victor Costache și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Sănătății din motive personale și profesionale. Îi voi transmite lui Klaus Iohannis această demisie pentru a se putea emite decretul de revocare”, așa a început Ludovic Orban conferința de presă de joi dimineață.

Premierul României a confirmat demisia lui Victor Costache și a precizat că „aproape 5 luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvenul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat o serie de măsuri”. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg”.

De asemenea, Ludovic Orban a dezvăluit că îl va propune pe secretarul de stat Nelu Tătaru, în locul lui Victor Costache. 

„Funcția de ministru al Sănătății... îl voi propune lui Klaus Iohannis pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a explicat că are încredere în propunerea sa, pentru că Nelu Tătaru „deja stăpânește foarte bine toate procedurile, tot planul de măsuri. Astăzi se găsește la Suceava, l-am sunat și l-am informat despre propunerea mea. Urmează să revină în București și să vorbim detaliile”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro