Klaus Iohannis, anunț despre coronavirus în România: „Nu avem niciun caz”

+2 click pentru
galerie

Klaus Iohannis, anunț despre coronavirus în România: „Nu avem niciun caz” © arhiva

Președintele Klaus Iohannis spune că nu ar exista niciun caz de coronavirus, după ce cu puțin timp în urmă s-a făcut anunțul referitor la prima persoana infectată.

După ce cu puțin timp în urmă s-a zvonit că exista prima persoană infectată de coronavirus de la noi din țară, iată că președintele Klaus Iohannis anunță populația să nu se îngrijoreze deoarece nu există niciun caz. 

”Nu există niciun caz de coronavirus în România. Lucrurile s-au schimbat în ultimele zile legate de coronavirus, în special în Italia. Situația generează îngrijorare în comunitatea românească. Sunt în contact permanent cu instituțiile statului pentru a monitoriza situația.

”Am decis să convoc CSAT miercuri pentru a discuta măsurile concrete și strategia de combatere a unei potențiale epidemii de coronavirus în România. Fac un apel la calm către cetățeni și îi îndemn să se informeze corect, să respecte normele de igienă și sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja. Fac în aceeași măsură și un apel la mass-media să evite știrile cu impact emoțional ridicat, care pot amplifica sentimentul de panică în rândul populației. Le cer politicienilor să nu speculeze această situație în mod oportunist. Am observat deja mai multe luări de poziție prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declarații alarmiste de natură să sperie cetățenii. Această atitudine trebuie să înceteze imediat!”, a spus Președintele pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Sănătăţii a transmis că România este expusă la apariţia de cazuri infectate de virusul ucigaș.

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile”, se arată într-un comunicat.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro