O femeie şi bebeluşul ei, suspecţi de coronavirus, la Alba Iulia! Au fost izolaţi la spital

O femeie şi bebeluşul ei, suspecţi de coronavirus, la Alba Iulia! Au fost izolaţi la spital © alba24.ro

Clipe de panică pentru o femeie care s-a întors din Italia şi bebeluşul ei! La secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Alba Iulia s-au luat măsuri speciale, cei doi fiind suspecţi de coronavirus. 

O femeie de cetăţenie italiană, care a venit din Peninsulă la Alba Iulia în urmă cu două săptămâni şi copilul ei, un bebeluş de doar şapte luni, ar fi suspecţi de coronavirus. Surse medicale citate de alba24.ro spun că femeia s-a prezentat singură la spital.

Cei doi au fost izolaţi la secţia de Infecţioase a spitalului din Alba Iulia. Medicii le-au recoltat probe biologice ce au fost trimise atât la Institutul "Matei Balş", cât şi la Timişoara. 

În cazul lor, s-a stabilit, în urma unui control efectuat de un medic infecţionist, că nu prezintă simptome respiratorii. Totuşi, nu se exclude posibilitatea unei patologii digestive. 

"Au fost investigați (mama și bebelușul -n.r.) de către un medic infecționist. Nu prezintă simptome respiratorii. Nu au tuse, cel puțin femeia, are doar febră și scaune diareice. Și bebelușul are scaune diareice. Bănuim o patologie digestivă, posibil rotavirus. S-au luat coproculturi. Urmează să aflăm rezultatul mâine", a declarat directorul adjunct DSP Alba, Daniela Popa Drăghici.

De asemenea, deşi din primele cercetări nu pare a fi coronavirus, medicii aşteaptă rezultatele pentru a vedea cum îi vor diagnostica pe cei doi şi ce tratament le vor oferi. 

"Deci deocamdată se pare că nu este coronavirus, dar vor rămâne în izolator și monitorizăm simptomele, vom vedea încotro ne îndreptăm cu diagnostic și tratament", a mai spus directorul DSP Alba.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro