Klaus Iohannis, concluzii după CSAT-ul pe tema coronavirusului: „Reiau apelul la calm”

Klaus Iohannis, concluzii după CSAT-ul pe tema coronavirusului: „Reiau apelul la calm” © Arhivă

Klaus Iohannis a făcut publice concluziile trase în urma CSAT-ului convocat pe tema coronavirusului. Președintele României face apel la calm și dezvăluie pașii concreți care au fost și vor fi luați pentru prevenirea unei epidemii cu virusul ucigaș.

Pe Facebook, Klaus Iohannis a explicat că toate instituțiile avizate au fost informate să trateze situația cu „maximă vigilență” și să continue toate eforturile luate pentru gestionarea unor eventuale cazuri în România.

„Am stabilit în CSAT un plan de măsuri care vor trebui aplicate riguros și fără abateri pentru a asigura cea mai bună protecție a cetățenilor”, a scris Iohannis.

„Reiau apelul la calm”

Tot Președintele a făcut un nou apel la calm și a repetat faptul că, până în prezent, nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România.

„Fac un apel și către mass-media: informați oamenii corect și constant, dar de o manieră echilibrată, fără excese! În același timp, toți cetățenii trebuie să înțeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituțiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicațiile și sfaturile autorităților, pentru a avea o strategie de succes în a preveni și a combate infecțiile cu coronavirus”, a mai spus șeful statului.

În concluzie, Klaus Iohannis a subliniat faptul că, până la urmă, cea mai bună metodă de oprire a răspândirii virusului este prevenția.

Vă reamintim că, în prezent, autoritățile fac eforturi pentru a gestiona situația italianului de 71 de ani care a fost depistat cu coronavirus după o vizită în România. A fost trasat întreg traseul bărbatului, iar oamenii cu care acesta a intrat în contact sunt controlați la sânge.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro