Klaus Iohannis, cu mască și mănuși, în vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II. I s-a alăturat și Ludovic Orban

Klaus Iohannis, cu mască și mănuși, în vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II. I s-a alăturat și Ludovic Orban © Antena 3

Klaus Iohannis vizitează, astăzi, Spitalul Militar de Campanie ROL II, din Otopeni. Președintele României a venit însoțit de premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela și ministrul Sănătății Nelu Tătaru, cu toții echipați corespunzător pentru a se proteja în fața pandemiei de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a sosit în urmă cu puțin timp la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central aparținând Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni. 

Iohannis și Orban au sosit la spitalul ridicat de MApN în jurul orei 12.00, scrie Antena 3. Șeful statului și ceilalți miniștri au venit echipați corespunzător, cu mască și mănuși.

Spitalul Militar de Campanie ROL II, ridicat de MApN

Ministerul Apărării Naționale anunța, pe 19 martie, că va fi montat un spital de campanie în incinta Institutului „Ana Aslan”, dedicat special bolnavilor de coronavirus. Formațiunea medicală va fi dotată, printre altele, cu corturi medicale, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, dar și o zonă de decontaminare. 

Spitalul ROL II a mai fost ridicat o singură dată: în 2015, atunci când România făcea pregătiri pentru preluarea unor eventuale cazuri de Ebola.

Formațiunea medicală va funcționa drept un centru destinat tratării cazurilor ușoare și medii de infectare cu virusul COVID-19.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro