O nouă veste pentru românii rămași peste granițe. Klaus Iohannis: „Noi facem tot posibilul”

O nouă veste pentru românii rămași peste granițe. Klaus Iohannis: „Noi facem tot posibilul” © arhivă

Președintele României Klaus Iohannis a oferit joi, 26 martie, într-o declarație de presă, noi detalii privind situația românilor rămași peste granițe, în timpul pandemiei de coronavirus. Șeful statului a afirmat că este repatrierea cetățenilor, în special a muncitorilor sezonieri, reprezintă o prioritate.

După ce a anunțat că noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, va depune jurământul în cursul zilei de astăzi, Klaus Iohannis a informat că la ora 17 va participa la o videconferință cu membrii Consiliului European, în contextul efectelor pandemiei de coronavirus. 

În cadrul acestei videoconferințe, Klaus Iohannis va ridica problema repatrierii cetățenilor români rămași peste granițe care, din motive obiective, doresc să revină în țară.

„Este importantă cooperarea tuturor pentru a putea permite revenirea cetățenilor europeni în țările lor de origine, mai ales în condițiile în care multe state au impus restricții de circulație. Cea mai vulnerabilă categorie continuă să fie lucrătorii noștri mobili, în special lucrătorii detașați și cei sezonieri.

Noi facem tot posibilul pentru a le asigura întoarcerea în siguranță acasă. Cu toate acestea, nu este o sarcină ușoară, având în vedere numărul totuși semnificativ de cetățeni și restricțiile impuse peste tot în Europa”, a spus Klaus Iohannis. 

De asemenea, Klaus Iohannis a informat că achiziția derulată de România în numele UE are valoarea de 10 milioane de euro și „va viza măști și costume individuale de protecție și ventilatoare și echipamente de protecție”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro