Klaus Iohannis numește situația de la Spitalul Suceava „revoltătoare” și cere consultații la distanță

Klaus Iohannis numește situația de la Spitalul Suceava „revoltătoare” și cere consultații la distanță © Hepta

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, mai multe mesaje, înaintea unei videoconferințe efectuate cu managerii de spitale, premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătății, ministrul Apărării Naționale și ministrul Transporturilor. Șeful statului numește situația de la Spitalul Județean din Suceava „revoltătoare” și spune că un astfel de scenariu nu trebuie să se mai repete.

În intervenția de la începutul videoconferinței, Klaus Iohannis a precizat că sistemul medical românesc trebuie să se descurce cât poate de bine cu resursele pe care le avem și a cerut ca prioritatea să fie protejarea cadrelor medicale, categoriile care se expun cel mai mult în fața valului de epidemie cu noul coronavirus.

„Sub nicio formă nu trebuie să mai avem situații revoltătoare precum cea de la Spitalul Județean Suceava, sau de la Spitalul Gerota, sau, mai nou, Spitalul Sf. Ioan din București”, a transmis Președintele României, legându-se de situația de la Spitalul Suceava, unde 70 de cadre medicale au fost depistate cu COVID-19.

Mai mult, Klaus Iohannis a explicat că trebuie să existe un plan elaborat în eventualitatea celui mai negru scenariu, cel în care sistemul medical românesc va fi pus sub presiune asemănător cu cele din Italia sau Spania. Totodată, a cerut să fie găsite soluții pentru consultații la distanță și pentru eliberarea de rețete online.

„Domnule ministru, grăbiți procedurile care să permită reglementarea urgentă a consultației la distanță, a posibilității transmiterii rețetelor prin mijloace electronice, chiar, dacă se impune, a suspendării cardului de sănătate, măsuri care să ofere un cadrul legal medicilor să facă aceste lucruri”, i-a transmis Iohannis ministrului Sănătății.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro