Klaus Iohannis, primele declaraţii după căderea Guvernului Dăncilă: "Rezolvat" / VIDEO

Klaus Iohannis, primele declaraţii după căderea Guvernului Dăncilă: "Rezolvat" © captură video

La scurt timp după ce Guvernul Dăncilă a căzut în urma moţiunii de cenzură iniţiată de Opoziţie cu 238 de voturi, Klaus Iohannis a oferit primele declaraţii, la Palatul Cotroceni. Preşedintele României nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Klaus Iohannis şi-a început discursul de după căderea Guvernului Dăncilă afirmând că astăzi, 10 octombrie, România a câştigat. Preşedintele României a declarat la Palatul Cotroceni că rezultatul moţiunii de cenzură iniţiată de Opoziţie nu este decât rezultatul reacţiei societăţii faţă de conducerea Guvernului. 

"Rezolvat! Astăzi a câştigat România! Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost pe deplin respectat. Căderea Guvernului PSD este rezultatul firesc al reacţiei întregii societăţi faţă de abuzurile şi incompetenţa acestui Guvern. Succes moţiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai de la referendum şi europarlamentare. Acest proces se numeşte intrarea în istorie a PSD", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va convoca vineri, 11 octombrie, toate partidele parlamentare la consultări, dat fiind faptul că, spune acesta, este nevoie urgent de un nou guvern. După ce va asculta opţiunile fiecărui partid, Klaus Iohannis va propune o soluţie pentru ca, până la următoarele alegeri parlamentare, România să fie condusă eficient. 

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că ia în calcul şi alegerile anticipate, în cazul în care va exista un consens al formaţiunilor parlamentare actuale. 

"Românii au cerut căderea Guvernului PSD, oprirea distrugerii justiţiei şi stoparea amnistiei şi graţierii. Românii au cerut prin vot să nu se producă îndepărtarea ţării de UE. Bilanţul de astăzi vorbeşte de la sine. Am reuşit să îndeplinim toate aceste solicitări legitime şi să blocăm dezastrul PSD... Este un semn de maturitate politică pentru că orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat pentru România încă o zi pierdută. Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11 pentru că avem urgentă nevoie de un nou guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea. Cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii Parlamentului este întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor: alegeri anticipate. Aceasta însă nu se poate face decât dacă există un consens al formaţiunilor parlamentare actuale. În cadrul consultărilor, voi consulta în ce măsură există un astfel de consens şi cea mai bună variantă pentru bunul mers al României în perioada imediat următoare. Prioritară devine punerea în aplicare a celei mai bune soluţii constituţionale pentru ca românii să fie cât mai puţin afectaţi de această perioadă post moţiune", a continuat preşedintele României.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro