Leguma favorită a românilor care se vinde mai scump decât carnea! Cât costă 1 kilogram și ce beneficii miraculoase are primăvara
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 27.02.2023 la 12:33
Actualizat pe 27.02.2023 la 12:33
Nu mai e un secret pentru nimeni că, în ultima perioadă, prețurile au crescut destul de mult astfel că, oamenii sunt nevoiți să scoată bani buni din buzunare dacă vor să mănânce sănătos! Care e leguma favorită a românilor, care se vinde mai scump decât carnea! Cât costă 1 kilogram și ce beneficii miraculoase are primăvara.
- Leguma care se vinde mai scump decât carnea
- Cât costă 1 kilogram
- Ce beneficii miraculoase are
Încă din cele mai vechi timpuri, urzicile au fost folosite pentru a trata mușchii și articulațiile dureroase, eczemele, artrita, guta și anemia. În prezent, mulți oameni folosesc această plantă pentru a trata și alte probeleme de sănătate.
Leguma favorită a românilor care se vinde mai scump decât carnea
Urzicile au apărut deja pe piață, în România, însă prețul lor este unul destul de piperat. Un kilogram costă 40 de lei, mai mult chiar decât carnea de porc care se vinde cu 24 de lei și cea de vită, care se vinde cu 38 de lei.
Deși prețul este unul mare, sunt multe persoane care consideră că sănătatea este mai importantă și sunt dispuși să plătească acest preț pentru a le consuma.
Cât plătim pentru o porție de urzici la restaurant
La restaurant, o porție de urzici costă aproximativ 35 de lei porţia.
"După ce le-am curăţat foarte bine şi au stat câteva ore în apă, le vom opări în apa deja infuzată cu leuştean uscat, cu cimbrişor, usturoi proaspăt curăţat. După ce le-am opărit şi le-am pus într-un şoc termic, ca să-şi păstreze culoarea şi fermitatea, le-am procesat. Le voi turna într-un sifon (...) Avem un ou poşat şi gătit în baie de ulei, dat prin pesmet panko destul de crocant, peste care o să punem spuma de urzici. Dedesubt avem mămaliga cu brânză. O reţetă de urzici reinterpretată", a arătat Mircea Mădălin, chef restaurant, potrivit aceleiași surse menționate anterior.
Evident, dacă veți alege să gătiți acasă urzici, veți ieși mai ieftin și, pe internet, cu siguranță veți găsi o mulțime de rețete pentru a le găti în așa fel încât să îi cuceriți pe cei dragi cu gustul acestui preparat.
Citește și: Rețetă ciulama de urzici. Un preparat simplu și rapid