Klaus Iohannis: „Ratele pot fi amânate cu până la 9 luni”

LIVE TEXT. Klaus Iohannis, declarații după ședința de urgență COVID-19 © Arhivă

Klaus Iohannis a făcut delcarații de presă, după ce a ținut o ședință de urgență pe tema COVID-19, la Palatul Cotroceni.

„Am avut astăzi, împreună cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Guvern, o întâlnire foarte importantă. Am discutat despre economie, despre protecția socială și despre finanțele publice ale României în această perioadă de criză”, a început Klaus Iohannis, în discursul său.

În continuare, Președintele României a precizat că va fi dată o ordonanță de urgență care va permite amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni și că va urma o rectificare bugetară ce va aloca mai mulți bani domeniului Sănătății și pentru a putea acoperi șomajul tehnic.

„Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru firmele românești, pentru a nu sacrifica mai mult decât este absolut necesar pentru a trece prin această criză. Dragii mei, criza se va termina la un moment dat și ne dorim cu toții ca atunci când criza sanitară se termină, să putem reporni imediat economia”, a continuat Președintele Româniai.

Așadar, este vorba despre următoarele măsuri:

- Se conturează o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgență pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulți bani pentru Sănătate.

- A doua măsură se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu pentru că se închide firma sau intră în șomaj tehnic.

- Guvernul este pregătit ca joi să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă, pe deoparte pentru persoane fizice, dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, respectiv până la sfârșitul anului 2020. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro