LIVE VIDEO. Slujba de înmormântare a lui ÎPS Pimen. Imaginile sfâșietoare, urmărite de mii de oameni

LIVE VIDEO. Slujba de înmormântare a lui ÎPS Pimen. Imaginile sfâșietoare, urmărite de mii de oameni © newsbucovina.ro / captură video

Vineri, 22 mai, are loc slujba de înmormântare a lui ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, mort în noaptea de marți spre miercuri, în urma unui al doilea atac de cord, după o luptă de aproximativ o lună cu noul coronavirus. 

În această zi, începând cu ora 12.00, la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, are loc slujba înmormântării lui ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Slujba de înmormântare este precedată de Sfânta Liturghie.

Slujba este oficiată în curtea mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, locțiitor al arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie și un sobor de preoți.

Date fiind restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus, credincioșii care au venit pentru a asista la ceremoniile religioase respectă distanțarea socială și locurile marcate. 

Unde va fi îngropat ÎPS Pimen

După slujba de înmormântare de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceva, trupul neînsuflețit al lui ÎPS Pimen va fi condus pe ultimul drum, spre Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților se va odihni pe vecie. 

La mijlocul anilor 90, cu ajutorul călugărilor de la schit, ÎPS Pimen și-a construit mormântul. În luna noiembrie a anului trecut, în cadrul unui interviu acordat pentru Monitorul de Suceava, ÎPS Pimen a vorbit despre moarte și despre locul în care își dorește să fie îngropat, parcă simțind că sfârșitul său este aproape. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro