Locul din România despre care se spune că este protejat de îngeri. Este considerat unic în țară
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 13.07.2023 la 22:17
Actualizat pe 13.07.2023 la 22:17
Există în România despre care se spune că este unic prin prisma legendei. Locul ar fi protejat de îngeri, iar zona a devenit tot mai populară în rândul celor care vor își îndeplinească cu ardoare unele dorințe, asta pentru că așa în acest loc, orice vis se poate îndeplini, conform legendelor.
- Locul din România despre care se spune că este protejat de îngeri
- Este considerat unic în țară
Nu mai este un secret faptul că România are multe locuri de poveste, care merită vizitate, dar nu sunt atât de cunoscute. Ceea ce i-a determinat pe mulți turiști să treacă prin acest loc măcar o dată este o legendă, care spune că locul este protejat de îngeri.
În acest loc se spune că îngerii se odihnesc noaptea
În județul Râmnicu Vâlcea există mai multe mănăstiri, care au atras credincioși datorită unor mituri. Cel mai cunoscut dintre lăcașurile de cult este mănăstirea de pe Vârful Roman, zonă despre care se spune că este protejată de îngeri.
Locul are și o legendă cel puțin interesantă, asta pentru că lăcașul a fost ridicat de Dumitru Creștin, pentru a cinsti memoria fiicei sale dispărute, care avea doar 25 de ani.
Mănăstirea are hramul Adormirii Maicii Domnului și este considerată una dintre cele mai importante lăcășuri din cult din România, datorită poveștilor.
Cu toate că oamenii ajung destul de greu, având în vedere că mănăstirea este situată la 1.700 de metri altitudine, iar uneori, există și un strat de zăpadă, inclusiv și vara.
În zonă se află o altă mănăstire la fel de cunoscută
La fel de cunoscută este și mănăstirea Arnota, situată tot în Râmnicu Vâlcea, de unde se vede masivul Parâng. Lăcășul este considerat unic prin faptul că a fost ridicat la peste 1.000 de metri altitudine, și precum în cazul mănăstirii de pe Vârful Roman, este situată într-o zonă greu accesibilă.
Cei care au trecut măcar o dată pe la mănăstire spun că locul este unic în România. Mănăstirea a trecut testul timpului, fiind construită în perioada domniei lui Matei Basarab. Au urmat și evenimente care au lăsat amprenta asupra mănăstirii.
Pe baza construcției vechi, a fost ridicată mănăstirea care a devenit populară în rândul creștinilor. Constantin Brâncoveanu s-a ocupat de catapeteasmă, integrând vechea pictură.
Citește și: Locul din România unde ți se îndeplinesc toate dorințele. Este o zonă sacră în țara noastră / FOTO