Locul din România unde a fost descoperită o comoară de aur uluitoare. Ce se ascunde aici sub pământuri
Publicat pe 23.09.2022 la 14:11 Actualizat pe 23.09.2022 la 14:12
Cu mai bine de 50 de ani în urmă, într-un loc din România a fost descoperit ceea ce avea să fie doar o parte dintr-o comoară de aur uluitoare. De atunci, mai multe antichități extrem de prețioase au fost descoperite la doar câteva sute de metri de incinta sacră a Sarmizegetusei Regia.
- Ce comoară a fost descoperită în pământ
- Interlopii au luat cu asalt locul
Culmea Căprăreața este locul din România în care au fost descoperite cele mai prerțioase tezaure ale dacilor. Comori de aur impresionante, reprezentate de puţin 21 de brăţări spiralice şi mii de monede preţioase, au fost scoase de sub pământ, unde era îngropate de aproximativ două milenii.
Locul din România unde a fost descoperită o comoară de aur impresionantă
Culmea Căprăreaţa se află la câteva sute de metri de Sarmizegetusa Regia. În acest loc au fost descoperite cel puţin 21 brăţări din aur masiv, dar şi mii de monede antice. Arheologii spun că această culme ar fi fost un sanctuar unde dacii comunicau cu divinităţile.
În toamna anului 1970, pe Căprăreața, un localnic a descoperit un koson de aur, pe care l-a predat autorităţilor.
Astfel, în primăvara anului 1971, arheologii au cercetat zona Căprăreţei şi au găsit multe alte obiecte antice, fără însă a menţiona găsirea unor obiecte de aur.
Totuși, după anii 1990, căutători de comori au apărut în Sarmizegetusa Regia. Prima dată, au descoperit celebra „căldare de aur” cu mii de galbeni. Unii dintre ei au și găsit câteva dintre zecile de brățări de aur. Până în prezent, autorităţile au recuperat 13 spirale de aur, din cele peste 20.
Citește și: Locul unde nu apune soarele niciodată! Aici este lumină 24 de ore pe zi / FOTO