Locul din România unde va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din țară. Va avea 1.790.000 de panouri solare
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.01.2024 la 19:24
Actualizat pe 19.01.2024 la 19:24
Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții Ministerului Mediului, într-un județ din România va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din România, care va însuma 1.790.000 de panouri solare.
- Anunțul făcut de Ministerul Mediului
- Locul din România unde va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din țară
- Va avea 1.790.000 de panouri solare
Ministerul Mediului a transmis că proiectele care vizează folosirea energiei solare sau eoliene, pentru producerea energiei electrice, sunt unele din cele mai importante investiții aprobate din punct de vedere al protecției mediului, în cursul anului 2023, de Agențiile pentru Protecția Mediului (APM)., scrie antena3.ro.
Locul din România unde va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din țară
În Arad va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din România. Potrivit informațiilor, acesta va însuma 1.790.000 de panouri, precum și cele 31 de hectare de teren din județul Botoșani, pe care va fi construit un parc eolian cu 23 de turbine sunt, potrivit declarațiilor făcute de Președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru.
"Arad 1" este cel mai important proiect și va include 1.790.000 de panouri fotovoltaice. Va avea, de asemenea, 311 posturi de transformare și invertoare de la 800 V la 33 kV, nouă substații de transformare și trei stații de transformare, dar și sisteme de stocare a energiei electrice.
Orașul din România care va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri
Peste 90 de milioane de euro vor fi alocate județului Bihor pentru dezvoltarea comunităților. O parte din acestă sumă va fi investită într-un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri.
Ministrul Marcel Boloș a declarat că au fost desemnate 6 contracte care aduc noi investiții de peste 90 milioane de euro în județul Bihor, investiții în sectoare esențiale pentru a crește calitatea vieții locuitorilor, dar și pentru economie.
"Nu este un secret că Oradea este unul dintre locurile în care revin mereu cu bucurie, iar unul dintre motive este dinamismul dezvoltării comunității. (...) Peste 70.000 de locuitori din județ vor avea acces la rețeaua de apă, vor exista 16 centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, iar municipiul Oradea va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri care are componentă de comercializare, respectiv va produce energie verde, ceea ce este o premieră în România, astfel încât să valorifice cât mai bine potențialul de energie solară și să treacă într-o nouă etapă a dezvoltării, toate aceste proiecte fiind finanțate prin POIM.", a declarat ministrul Marcel Boloș, cu ceva vreme în urmă, scria antena3.ro.