Ludovic Orban, noi precizări despre pensiil! Anunțul important făcut de premierul României

Ludovic Orban, noi precizări despre pensiil! Anunțul important făcut de premierul României © Arhivă

Ludovic Orban a revenit cu noi declarații în legătură cu pensiile cetățenilor. Oficialul a anunțat că acest lucru se va întâmpla în funcție de posibilitățile economice ale României.

Premierul României a făcut noi precizări legate de pensiile românilor. Ludovic Orban a transmis că acestea vor înregistra o creștere, însă nivelul depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a le plăti.

„Pensiile vor crește. Cu cât vor crește, depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a plăti pensiile. Cu cât economia merge mai bine, pensiile vor crește cu un procent mai mare. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală, vrem să oferim garanția fiecărui pensionar de a primi pensia pe care o merită”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Pensiile cetățenilor cresc de la 1 septembrie 

Premierul Ludovic Orban a anunțat că pensiile românilor vor crește începând cu data de 1 septembrie, la fel cum scrie și în lege. 

Cu toate că data majorării este oficială, premierul României a transmis că nu știe exact cu cât vor crește pensiile românilor.

„Vom crește pensiile, dar decizia de creștere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Pentru că noi ne dorim creșterea pensiilor dar vrem să avem și siguranța că pensiile vor putea fi plătite”, a spus premierul, conform Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro