Ludovic Orban: Persoanele de peste 65 de ani pot ieși în continuare din casă, dar numai între anumite ore

Ludovic Orban: Persoanele de peste 65 de ani pot ieși în continuare din casă, dar numai între anumite ore © Antena 3

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut declarații de presă, după ce Klaus Iohnanis a anunțat înăsprirea măsurilor de limitare a circulației românilor. Cea mai importantă precizare a lui Orban a fost cea legată de circulația persoanelor de peste 65 de ani.

După ce s-a propagat informația conform căreia persoanele de peste 65 de ani nu mai au voie să iasă deloc din case, Ludovic Orban e venit cu clarificări.

„S-a rostogolit o informație care nu este adevărată, referitoare la persoanele de peste 65 de ani. Sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. Pentru a-i proteja se va institui interdicția de a ieși de la domiciliu, dar nu pentru toată perioada zilei. Se va institui un interval orar în care se vor putea deplasa. Ne impunem, ca obiectiv, servirea exclusivă, în farmacii, în magazine, ca să nu interacționeze cu alți cetățeni. Vor putea merge la magazin, să facă o plimbare”, a precizat premierul României.

Cum vor fi supravegheați românii aflați în izolare

Tot premierul Ludovic Orban a anunțat că STS îi va monitoriza electronci pe românii aflați în izolare sau carantină, pentru a facilita depistarea rapidă a persoanelor care nu respectă indicațiile de la autorități.

„Împreună cu STS punem la punct o aplicaţie care să ne permită monitorizarea mișcărilor persoanelor aflate în izolare sau carantină, astfel încât să putem ști dacă se deplasează în afara locuitei. Un astfel de soft deja există în alte țări și va ușura foarte mult misiunea poliției, jandarmeriei, DSP. Să fim cinstiți, foarte mulți dintre cei care s-au întors trebuie să fie verificați dacă respectă izolarea. Unii dintre ei nu au respectat izolarea la domiciliu. Aici trebuie aplicată cu severitate maximă măsura izolării la domiciliu”, a mai spus prim-ministrul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro